Slovenske biatlonke niso imele svojega dne

Biatlon 12. Jan. 202216:56
Delite:
Elvira Öberg. Foto: Matthias Schrader - AP Photo via Guliver

Švedinja Elvira Öberg je zmagovalka sprinterske preizkušnje biatlonskega svetovnega pokala v Ruhpoldingu. Švedinja je na 7,5 kilometra dolgi progi za 21,6 sekunde ugnala Norvežanko Marte Olsbu Roeiseland in za 29,7 sekunde Italijanko Dorotheo Wierer. Vse tri so bile stoodstotne na strelišču. Slovenki sta ostali brez točk.

Razmere za tekmovanje v Ruhpoldingu so bile odlične z malo vetra in pravimi zimskimi temperaturami. Za vrhunski izid je bilo treba danes ustreliti ničlo, saj je kar osem deklet v prvi deseterici zadelo vseh deset tarč. Najhitreje je preizkušnjo opravila Elvira Öberg, ki je bila ob dobrem streljanju še zelo hitra na progi.

Švedinja, ki je zmagala tretjič v sezoni, je v skupnem seštevku druga s 509 točkami, vodilna Roeiselandova jih ima 591. Tretja je danes četrtouvrščena Belorusinja Dzinara Alimbekava (461).

Edini Slovenki na startu Polona Klemenčič in Nika Vindišar nista imeli svojega dne. Klemenčičeva je morala na obeh strelskih postankih dvakrat v kazenski krog, skupaj štirje kazenski krogi pa so pomenili končno 92. mesto.

Nika Vindišar je sicer morala v en kazenski krog manj (2, 1), a je bila nekoliko počasnejša, tako da je zasedla 105. mesto med 111 tekmovalkami. Ob ponesrečenem nastopu to pomeni, da Klemenčičeve in Vindišarjeve ne bo na startu v nedeljo, ko bo na sporedu zasledovalna tekma z zgolj 60 najboljšimi tekmovalkami z današnjega sprinta.

“Danes enostavno ne moremo biti zadovoljni z nastopom, tako Poloninim kot Nikinim. Preveč zgrešenih strelov na strelišču. Ruhpolding je znan po dobrem streljanju in tako je bilo tudi danes. Enostavno to pač ni bil naš dan,” je dejala trenerka Andreja Mali.

Komentari

Vaš komentar