Švedinja na Pokljuki dobila tudi zasledovalno preizkušnjo

Biatlon 7. Jan 202312:15 0 komentarjev
Foto: AP Photo/Darko Bandic

Švedska biatlonka Elvira Öberg je zmagala tudi na zasledovalni preizkušnji za svetovni pokal na Pokljuki. Po zmagi v četrtek v sprintu je tokrat ugnala drugouvrščeno Italijanko Dorotheo Wierer, tretja pa je bila Francozinja Julia Simon. Slovenk danes po slabšem nastopu v četrtek ni bilo med šestdeseterico najboljših s pravico nastopa.

V izjemno zanimiv preizkušnji z majhnim številom strelskih napak je Elvira Öberg postanka leže opravila brezhibno. Po prvem streljanju stoje pa se je z novo ničlo odlepila od tekmic, ki so grešile. Na zadnjem postanku je bila prav tako brezhibna in zanesljivo slavila zmago.

Za 23-letno Švedinjo je bila to druga letošnja zmaga na zasledovanju. V vseh disciplinah ima po novem sedem zmag, od tega tri v tej sezoni. “Že na ogrevanju, pa tudi kasneje v prvem krogu sem čutila, da danes nimam najboljših nog. Za vsak meter sem se borila. A skušala sem ohraniti mirne živce in opraviti najbolje. Svoje sem nato opravila na strelišču. Res sem zelo zadovoljna sama s sabo, ker sem s startno številko 1 zadela vseh 20 tarč. To danes ni le zmaga. To je to, kjer si želim biti. Iz dneva v dan lahko zdaj prikažem svojo formo,” je po zmagi povedala mlada Švedinja.

Na stopničkah še Italijanka in Francozinja

Drugo mesto je z zaostankom 17,6 sekunde zasedla Dorothea Wierer, ki je zgrešila enkrat in zanesljivo ubranila drugo mesto v zadnjem krogu. Tretja pa je bila z dvema strelskima napakama Julia Simon, potem ko je v zadnjem krogu z dovolj dobrim tekom odbila napade tekmic za seboj. Ciljno črto je prečkala 22,4 sekunde za Öberg.

Slovenk po slabšem nastopu na sprinterski tekmi ni bilo med najboljšo šestdeseterico, ki si je prislužila nastop na današnji tekmi.

Ob 14.45 bo na vrsti še moška zasledovalna preizkušnja na 12,5 km.

V nedeljo bosta na Pokljuki še tekmi v mešanih parih in mešani štafeti.

Biatlon, ženske, zasledovanje (10 km):

1. Elvira Öberg (Šve) 29:41,6 (0)
2. Dorothea Wierer (Ita) + 17,6 (1)
3. Julia Simon (Fra) 22,4 (2)
4. Paulina Batovska Fialkova (Slk) 31,0 (2)
5. Marketa Davidova (Češ) 34,7 (1)
6. Linn Persson (Šve) 36,2 (1)

Svetovni pokal, skupno (10):

1. Julia Simon (Fra) 606 točk
2. Elvira Öberg (Šve) 575
3. Denise Herrmann-Wick (Nem) 432
4. Ingrid Landmark Tandrevold (Nor) 413
5. Dorothea Wierer (Ita) 411
6. Linn Persson (Šve) 404

36. Polona Klemenčič (Slo) 83
47. Anamarija Lampič (Slo) 45

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!