Sprinterski zmagi ostali doma, Fak med petnajsterico

Biatlon 28. Nov 202115:08 > 15:21 0 komentarjev
Jakov Fak bo edini Slovenec na zasledovanju.

V švedskem Östersundu se je ta vikend začela letošnja biatlonska sezona. Prvi sprint je dobil Šved Sebastian Samuelsson. Jakov Fak je znova nastopil solidno in osvojil končno 13. mesto.

34-letni Jakov Fak je znova izvrstno streljal. Zadel je vseh deset strelov. Zopet pa mu je malo zmanjkalo v teku.

Sebastian Samuelsson je tokrat presenetil Norvežane. Drugouvrščenega Vetleja Sjastada Christiansena je premagal za 12 sekund. Tretji je končal še en Norvežan Johannes Thingnes Boe, ki je za svojim rojakom zaostal le štiri desetinke sekunde.

Sebastian Samuelsson je dokazal, da je en izmed najhitrejših biatloncev v karavani. Foto: Anders Wiklund via Guliverimage

Četrto in peto mesto sta zasedla Francoza, Emilien Jacquelin in Simon Desthieux. Razočaral je včerajšnji zmagovalec Sturla Holm Laegreid, ki je sprintersko preizkušnjo končal šele na 37. mestu.

Jakov Fak je bil najboljši Slovenec na 13. mestu, Miha Dovžan je brez zgrešenega strela končal kot 33., Klemen Bauer s tremi zgrešenimi 66., Rok Tršan pa brez zgrešenega strela mesto za Bauerjem. Anton Vidmar je bil na koncu 98.

Slovenke skromne

Slovenske biatlonke so ostale brez točk. Najboljša je bila Živa Klemenčič na 78. mestu. Zaostala je več kot dve minuti in pol, zgrešila pa dvakrat. Na 87. mesto se je uvrstila Polona Klemenčič (trije zgrešeni streli), Nika Vindišar pa je končala na 96. mestu. Ob tem je dvakrat zgrešila tarčo.

Slavila je Švedinja Hanna Öberg in poskrbela za dvojno švedsko zmago v domačem Östersundu.

Biatlonci ostajajo v Östersundu. Tekmovanja se nadaljujejo že v četrtek.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!