V Östersundu brez Slovenk in s skromnimi Slovenci

Biatlon 4. Dec 202116:45 > 16:58 0 komentarjev
Marte Olsbu Roeiseland. Foto: guliverimage

V Östersundu se nadaljuje biatlonska sezona. Svojo nalogo so že opravile biatlonke. Zasledovalno preizkušnjo je dobila Norvežanka Marte Olsbu Roeiseland, Slovenk pa ni bilo na startu. Slovenska moška štafeta je končala šele na 15. mestu, zmage so se prav tako veselili v norveškem taboru.

To je za Norvežanko že deseta zmaga v svetovnem pokalu. Na odru za zmagovalke sta ji družbo delali Francozinji Anais Bescond in Anais Chevalier-Bouchet. Avstrijka Lisa Theresa Hauser ostaja vodilna v skupnem seštevku. Tokrat je končala na četrtem mestu, skupno pa ima še devet točk prednosti od Reiseland. Slovenk ni bilo na startu.

Moško štafetno preizkušnjo v Östersundu so dobili Norvežani. Naveza Sivert Guttorm Bakken, Tarjei Boe, Johannes Thingnes Boe in Vetle Sjaastad Christiansen je za 11 sekund ugnala francosko četverico. Tretje mesto so zasedli Rusi.

Slovenski biatlonci se znova niso izkazali. Miha Dovžan, Jakov Fak, Lovro Planko in Rok Tršan so štafetno preizkušnjo končali na 15. mestu. 11 dodatnih nabojev in en kazenski krog so bili preveč za deseterico.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!