Kilde preprečil drugo zaporedno zmago Odermatta

Alpsko smučanje 3. Dec 202121:25 > 22:49 0 komentarjev
Aleksander Aamodt Kilde. Foto: AP Photo/Gregory Bull via Guliver

Drugi superveleslalom v Beaver Creeku bo dobil Aleksander Aamodt Kilde. To bo za Norvežana prva zmaga po januarski poškodbi. Za vsega tri stotinke je prehitel četrtkovega zmagovalca Marca Odermatta. Za Kildeja je to sedma zmaga v svetovnem pokalu.

S progo je najbolje opravil Norvežan Aleksander Aamodt Kilde. Za njim je za vsega tri stotinke zaostal včerajšnji zmagovalec Marco Odermatt. Na stopničah je še domači junak Travis Ganong, ki je zaostal 37 stotink. Za Američana so to prve stopničke na superveleslalomski tekmi. Norvežaan  je četrtič  zmagal v superveleslalomu v karieri, včeraj pa je na tekmi odstopil. Odermattu je dolgo časa kazalo, da bo uspel ponoviti četrkov uspeh, vendar je v zadnjem delu proge zapravil prednost.

Zaradi padca Kjetila Jansruda je bila tekma za nekaj časa prekinjena.

V skupnem seštevku zanesljivo vodi prav četrtkov zmagovalec Marco Odermatt, pred najbližjim zasledovalcev ima natanko 100 točk prednosti.

Slovenci ponovno brez točk

Tudi danes so bili slovenski smučarji daleč tudi od točk. Tako kot v četrtek so ostali zunaj trideseterice. Še najbližje 30. mestu in s tem vsaj simbolni točki je bil Martin Čater na 34. mestu (+2,48). Od točke ga je ločilo 32 stotink.

Miha Hrobat (+2,81) je bil 37., Boštjan Kline (+3,29) 42., Nejc Naraločnik superveleslaloma ni končal v cilju.

“Žal tudi danes ne moremo poročati o boljših novicah. Včeraj smo naredili temeljito analizo in poskušali danes stvari izboljšati. To nam ni uspelo. Fantje niso dali dovlj rizika v svoje smučanje, bilo je preveč kontrole kljub idealnim razmeram za preboj visokih številk. Fantje bodo morali resno premisliti in narediti v glavah premik, da bo treba več tvegati za dober rezultat,” je po tekmi povedal trener Grega Koštomaj.

Po ameriški turneji hitrih disciplin se bo moška smučarska karavana preselila v Evropo, natančneje v francoski Val d’Isere. Na sporedu bosta slalom in veleslalom. Še pred tem pa jih čakata še dva smuka na drugi strani Atlantika.

Odpovedani superveleslalom iz Lake Louisa bodo nadomestili v Bormiu na predzadnji dan leta (30. december).

Rezultati v živo

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!