Boštjan Kline je pokazal zobe

Alpsko smučanje 24. Nov. 202121:48 > 21:54
Delite:
foto: Sammy Minkoff Agency via Guliver

Slovenski smukač Boštjan Kline je prijetno presenetil z drugim časom drugega uradnega treninga v Lake Louisu. Odprtje hitrostne sezone v petek.

”Čast je biti ob Vikingu. Od njega sem se na skupnih treningih veliko naučila. Ob njegovi vrnitvi sem ponosna nanj,” je pred dnevi zapisala ameriška smučarska zvezdnica Mikaela Shiffrin in objavila fotografijo, na kateri ji družbo dela partner  Aleksander Amodt Kilde. Norvežan se deset mesecev po poškodbi kolena vrača v karavano svetovnega pokala. In če se po jutru dan pozna, še ni rekel zadnje besede.

Kilde, sicer zmagovalec šestih tekem svetovnega pokala in dobitnik velikega kristalnega globusa v covidno skrajšani sezoni 2019/20, je namreč na sredinem drugem uradnem treningu pred petkovim uvodnim smukom sezone v Lake Louisu postavil najboljši čas. Dan pred tem je bil četrti.

Razlog za zadovoljstvo in optimizem pa ima lahko tudi Boštjan Kline. Mariborčan je bil namreč na drugem uradnem treningu presenetljivo drugi. Za Norvežanom je zaostal 42 stotink sekunde, tretji pa je bil s še šest stotink slabšim časom Avstrijec Max Franz.

Miha Hrovat, Nejc Naraločnik, Boštjan Kline in Martin Čater odštevajo ure do začetka nove sezone, Klemen Kosi (drugi s desne) pa po poškodbi še ni nared; foto: Sloski

Kline, ki je bil v sredo le 36., je s tem vlil nekaj upanja na vnovično prelomnico kariere, v kateri je bil že zmagovalec tekme svetovnega pokala, v zadnjih letih pa večinoma daleč od želenih mest. V olimpijski zimi stavi na ”nov začetek”, kakor je poimenoval ero po zamenjavi opremljevalca smuči. Po novem namreč tekmuje na Salomonovih smučeh (pred tem Nordica).

Kaj pa ostali Slovenci? Martin Čater je bil z zaostankom dveh sekund in 27 stotink sekunde 31., Miha Hrobat  40. (+2,55), Nejc Naraločnik pa 64. (+4,09)

Za četrtek je v Lake Louisu načrtovan še tretji trening. V petek in soboto bosta na sporedu uvodna smuka sezone, v nedeljo pa še prvi superveleslalom. Dekleta bodo medtem tekmovala v Killingtonu, kjer bosta ob koncu tedna na sporedu veleslalom in slalom.

Komentari

Vaš komentar