Boštjan Kline je tekmecem vrgel rokavico

Alpsko smučanje 15. Dec 202113:40 3 komentarji
Boštjan Kline; foto: Sergei Belski-USA TODAY Sports via Guliver

S tretjim časom uvodnega treninga smuka v Val Gardeni je Boštjan Kline napovedal nadaljevanje spodbudnega severnoameriškega trenda in vlil upanje na evropski preboj.

Američan Ryan Cochran-Siegle, ki je z drugim mestom že lani dokazal, da mu je Val Gardena pisana na kožo, je bil najhitrejši na prvem uradnem treningu.

Šveda Felixa Monsena je na 3.446 metrov dolgi progi prehitel za kar devet desetink sekunde. Stotinko dlje se je na progi zadržal Johan Clarey. A ker Francoz ni pravilno prevozil celotne proge, je uradno tretji čas zabeležil slovenski smukaški specialist Boštjan Kline (+1,03).

Martin Čater je z napako, ob kateri bi bil na tekmi diskvalificiran, postavil 26. čas (+2,67). Miha Hrobat je bil 36. (+3,36), Nejc Naraločnik pa 55. (+4,07).

Kline je sicer v tej sezoni na dveh tekmah osvojil že več smukaški točk (38) kot v treh predhodnih sezonah skupaj (21). V Lake Louisu je navdušil z enajstim mestom, v Beaver Creeku pa je bil 17. S tem je dosegel svoja najboljša rezultata na tradicionalnih severnoameriških prizoriščih.

Zdaj bo poskušal izboljšati še svoje najboljše rezultate iz Val Gardene. Na sloviti progi Saslong doslej v smuku še ni bil boljši kot pa 17., se je pa zato dvakrat med petnajsterico (13. in 15.) uvrstil v superveleslalomu. Zdaj je tekmecem vrgel rokavico, sebi pa postavil nov izziv.

Foto: Sammy Minkoff Agency via Guliver

Mariborčanovo smučanje sicer velja postaviti v kontekst želene prelomnice kariere, v kateri je bil že zmagovalec tekme svetovnega pokala, v zadnjih letih pa večinoma daleč od želenih mest. Pred olimpijsko zimo je stavil na “nov začetek”, kakor je poimenoval ero po zamenjavi opremljevalca smuči. Po novem namreč tekmuje na Salomonovih smučeh (pred tem Nordica).

Dolomitski program se bo v četrtek nadaljeval z drugim uradnim treningom. V petek bo na sporedu superveleslalom, v soboto pa smuk. Del karavane se bo nato preselil v Alta Badio, ki bo v nedeljo in ponedeljek gostila dvojni veleslalomski program. Tudi z Žanom Kranjcem.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje