Bronasta s svetovnega prvenstva do državnega naslova

Smučarski skoki 5. Okt 202120:48 > 20:57
Nika Križnar in Anže Lanišek na svetovnem prvenstvu v Oberstdorfu. Foto: AP Photo/Matthias Schrader

Anže Lanišek in Nika Križnar sta v Kranju postala poletna državna prvaka v smučarskih skokih.

Skakalca, ki sta na svetovnem prvenstvu v Oberstdorfu osvojila bronasti medalji v posamični konkurenci, sta se tako okitila z naslovom na domačih tleh.

V moški konkurenci je drugo mesto zasedel vodilni po prvi seriji Cene Prevc, oder za zmagovalce pa sta dopolnila Žiga Jelar in Lovro Kos, ki sta bila izenačena na tretjem mestu.

Prvak Lanišek je po zmagi povedal: “Še vedno pa se mi zdi, da sem bil sam sebi največji nasprotnik, skoki niso bili niti približno takšni kot bi si želel. Na koncu šteje zmaga in to mi je uspelo. Gremo dalje, zaključili smo poletno sezono, gremo v zimo.”

V ženski konkurenci je Nika Križnar presenetila Uršo Bogataj, zmagovalko poletnega sveotvnega pokala. Slednja je osvojila srebro. Tretja je končala Jerneja Brecl. 

Nika Križnar je po zmagi povedala: “Vedno sem kazala konstantne skoke. Z Uršo se boriva že na treningih. V tekmo sem šla z mirno glavo, naredila sem dva skoka, čeprav nista bila perfektna. Obakrat sem bila zelo pozna, lepše pa bi bilo, če bi za zmago skočila 106 metrov. Bilo pa je lepo, ker so prišli tudi navijači.”