Dve slovenski uvrstitvi med deset na Poljskem

Deskanje na snegu 24. Feb 202414:24 > 15:00 0 komentarjev
Gloria Kotnik; FOTO: Guliverimage

Slovenski deskar na snegu Tim Mastnak je bil peti na paralelnem veleslalomu za svetovni pokal v Krynici-Zdroju na Poljskem. Preostala Slovenca, ki sta se uvrstila v izločilne boje, sta izpadla v osmini finala. Gloria Kotnik je bila deseta, Žan Košir pa 16. Zmagala sta Avstrijec Andreas Prommegger in Nemka Ramona Hofmeister.

Rok Marguč je tekmovanje končal že v kvalifikacijah na 23. mestu.

Mastnak je v osmini finala premagal Nemca Eliasa Huberja, imel je 24 stotink prednosti. V četrtfinalu je imel za tekmeca Italijana Rolanda Fischnallerja. Slovenski deskar je precej časa vodil, a je na koncu napravil nekaj napak in italijanski veteran, med šestimi odličji na SP ima tudi zlato izpred devetih let, je dobil dvoboj z 0,45 sekunde prednosti.

Kotnik je v osmini finala izmed Slovencev nastopila prva in izgubila, ko jo je za 19 stotink premagala Nemka Melanie Hochreiter. Košir je nato dolgo časa vodil v dvoboju z Avstrijcem Fabianim Obmannom, potem pa je zdrsnil na progi tik pred ciljem in predzadnjih vratc ni mogel več prevoziti.

Foto: Guliverimage

Triinštiridesetletni Fischnaller je nato prišel vse do velikega finala, kjer ga je v boju za zmago le za šest stotink premagal Prommegger in se veselil 23. zmage v svetovnem pokalu. Tudi Obmann se je prebil v boj za stopničke, a je moral v malem finalu priznati premoč Italijanu Danieleju Bagozzi.

Hofmeister je v polfinalu izločila pozneje četrto Avstrijko Danielo Ulbing, v finalu pa je bila boljša še od Švicarke Julie Zogg. V boju za tretje mesto je Ulbing ugnala Nizozemka Michelle Dekker.

V nedeljo bo v tem poljskem zimskem središču še drugi paralelni veleslalom.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!