Edina necepljena športnica na igrah prihaja iz Švice

Deskanje na snegu 4. Feb 202217:09 > 17:28 0 komentarjev
Foto: nph/Mauelshagen via Guliver

Švicarska deskarka na snegu Patrizia Kummer je edina športnica, ki bo na olimpijskih igrah v Pekingu nastopila necepljena.

Da bi lahko sploh sodelovala na ZOI v Pekingu, je morala na Kitajsko priti tri tedne pred začetkom.

V strogi izolaciji je morala preživeti 21 dni. Odločitev o tem, da ne bo prejela cepiva, je sprejela leto nazaj. “Imam določene razloge, ki jih bom zadržala zase. Nikomur mi tega ni potrebno posebej pojasnjevati in želim, da me ostali spoštujejo, kot jaz spoštujem njihovo odličitev,” je dejala Kummer, olimpijska zmagovalka v paralelnem veleslalomu iz Sočija 2014.

V navedeni disciplini bo nastopila tudi na igrah v Pekingu. Švicarko so pred petimi dnevi preselili v olimpijsko vas. Stroške karantene si je krila sama. Poudarja, da ni strogo proti cepljenju in se je proti gripi nedavno cepila.

“Še naprej moram biti v izolirani sobi, hrano mi prinašajo in potrkajo na vrata, redno me testirajo dvakrat na dan. Tudi na letalu so me dvakrat zbudili, da mi zamenjajo masko in preverijo temperaturo. Stanja ne dojemam kot zahtevnega, vse skupaj se mi zdi kot ena zanimiva pustolovščina,” ostaja dobre volje 34-letna Kummer.

Improvizirana telovadnica

Ena izmed favoritinj za visoka mesta je zaradi tritedenske karantene s seboj razumljivo prinesla opremo za telesno vadbo. Tako ima v sobi kolebnico, žogo, uteži, koordinacijske pripomočke, osebje hotela pa ji je pripravilo tudi sobno kolo.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!