Smola Roka Marguča v Nemčiji

Deskanje na snegu 9. Mar 202417:27 0 komentarjev
Rok Marguč
Foto: Profimedia

Slovenski deskar Rok Marguč je na zadnji posamični tekmi sezone svetovnega pokala v nemškem Winterbergu zasedel četrto mesto v paralelnem slalomu. Od Slovencev je v izločilnih bojih nastopil tudi Žan Košir, ki je izpadel v osmini finala in zasedel končno 15. mesto. V kvalifikacijah sta bila prepočasna Tim Mastnak in Gloria Kotnik.

Marguču nemška prizorišča očitno ustrezajo. Zadnje tri stopničke v paralelnem slalomu je 37-letni Celjan dosegel prav v Nemčiji, lani v Berchtesgadnu ter v Winterbergu v letih 2018 in 2016, ko je bil vselej tretji. Danes ga je od ponovitve teh uvrstitev ločilo le devet stotink sekunde.

V malem finalu ga je namreč tesno ugnal Italijan Maurizio Bormolini. Pred tem so bile stotinke na Margučevi strani. V osmini finala je namreč izkušeni slovenski deskar za eno stotinko sekunde ugnal Avstrijca Fabiana Obmanna, v četrtfinalu pa z enako razliko še Poljaka Oskarja Kwiatkowskega. V finalu je Južni Korejec Lee Sanghoo ugnal Avstrijca Andreasa Prommeggerja.

Košir moral premoč priznati Američanu

V osmini finala je od Slovencev nastopil tudi Žan Košir, ki pa je tesno izgubil proti drugouvrščenemu iz kvalifikacij, Američanu Codyju Wintersu. Ta je bil boljši za vsega šest stotink sekunde.

Že v kvalifikacijah je izpadel Tim Mastnak, ki je bil 22. Izločilne boje je zgrešil za 28 stotink sekunde.

Pri ženskah je prepričljivo slavila Čehinja Ester Ledecka. V finalu je bila za tretjo zmago na prav toliko tekmah to sezono za 66 stotink sekunde boljša od Avstrijke Sabine Schöffmann. Tretje mesto je po zmagi v malem finalu pripadlo Italijanki Lucii Dalmasso.

Gloria Kotnik
Gloria Kotnik. Foto: Profimedia

Edina Slovenka Gloria Kotnik je nastope končala po kvalifikacijah, v katerih je zasedla 17. mesto. Nastop v osmini finala je zgrešila za 21 stotink sekunde.

V nedeljo bo v Winterbergu še mešana ekipna tekma.

Predviden konec sezone v nemškem Berchtesgadnu, ki bi moral biti prihodnji vikend, so organizatorji zaradi pomanjkanja snega odpovedali.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!