Gloria Kotnik reševala slovensko čast

Deskanje na snegu 21. Jan 202414:00 0 komentarjev
Gloria Kotnik
Gloria Kotnik. Foto: Profimedia

Gloria Kotnik je reševala slovensko čast na drugi slalomski tekmi svetovnega pokala deskarjev na snegu v bolgarskem Pamporovu. Potem ko je v kvalifikacijah zabeležila 11. čas, je nato v prvem dvoboju premagala Italijanko Jasmin Coratti, izgubila pa proti Nemki Cheyenne Loch, kar ji je na koncu prineslo osmo mesto.

Proti Nemki, tretji iz kvalifikacij, je priložnost zamudila v zgornjem delu, nato je tekmico lovila, a ji je zmanjkalo šest stotink sekunde.

Kljub temu, da v zadnjih letih prednost daje alpskem smučanju, je dejstvo, da je še vedno najboljša Čehinja Ester Ledecka. Zabeležila je drugo zaporedno zmago, v finalu je le za stotinko sekunde premagala Avstrijko Sabine Schöffmann, tretje mesto je zasedla Japonka Cubaki Miki.

Slovenski fantje se niso izkazali, prvič v letošnji sezoni so ostali brez enega same finalnega nastopa. Še najbližje izločilnim bojem je bil Tim Mastnak, ki je v kvalifikacijah zasedel 22. mesto, Žan Košir, v soboto šesti, je bil tokrat 30., Roka Marguča pa so diskvalificirali.

Pri moških je zmagal Južnokorejec Sangho Lee, drugo in tretje mesto pa sta zasedla Avstrijca Andreas Prommegger in Fabian Obmann, lanski zmagovalec svetovnega pokala.

Deskarska karavana se zdaj seli na Roglo, kjer bo paralelni veleslalom v četrtek.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!