Slovenski deskarji znova daleč od vrhunskega rezultata

Deskanje na snegu 16. Dec 202114:08 0 komentarjev

Deskarji in deskarke na snegu so se po dveh preizkušnjah v Rusiji preselili v italijansko Carezzo, kjer je bil danes na sporedu paralelni veleslalom. Slovenci tokrat žal niso bili v ospredju, zmagi sta odšli v Avstrijo in Nemčijo.

V moški konkurenci sta se v izločilne boje uvrstila Žan Košir in Tim Mastnak, ki pa sta nato izpadla že na prvi oviri. Za Koširja je bil usoden Italijan Maurizio Bormolini, Mastnak je moral priznati premoč Rusu Dmitriju Loginovu. Na koncu sta slovenska deskarja zasedla 9. oziroma 12. mesto. Brez izločilnih bojev je znova ostal Rok Marguč, zabeležil je 29. čas.

V ženski konkurenci sta bili za uvrstitev v finalne obračune prepočasni Gloria Kotnik in Sara Goltes. Je pa 18. mesto Glorie Kotnik zagotovo zanjo velika spodbuda, saj se je na tekme vrnila po dolgi odsotnosti zaradi nosečnosti. Goltes pa je bolj kot na snežnih strminah sicer včeraj zablestela s svojo provokativno objavo na Instagramu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sara Goltes (@goltessara)

V ženski konkurenci se je zmage razveselila Avstrijka Daniela Ulbing, ki je v finalu izkoristila “darilo” Čehinje Ester Ledecke, ki je zdrsnila v prvem delu proge. Med moškimi je bil najboljši Nemec Stefan Baumeister. Karavana se zdaj seli v Cortino d´ Ampezzo.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!