Slovenski kandidat za odličje v Pekingu testiral pozitivno

Deskanje na snegu 28. Jan 20225:58 > 01. Feb 2022 12:08 1 komentar
Žan Košir. Foto: Guliverimage

Slovenski deskar na snegu Žan Košir je bil pozitiven na okužbo z novim koronavirusom, so danes potrdili v vodstvu slovenske olimpijske reprezentance.

Košir je oddal pozitivni test ob prihodu na Kitajsko. Tudi ponovni test je pri slovenskem olimpijcu potrdil okužbo z novim koronavirusom.

“Vodstvo olimpijske reprezentance je sledilo navodilom organizatorja ter športnika izoliralo. V poznih večernih urah je sledil ponovni test, ki je potrdil okužbo z novim koronavirusom. Sedaj sledi obvezni protokol, ki narekuje izolacijo športnika v posebnem hotelu, opremljenim z internetom, telovadnico, prostori za športnike in prostočasne aktivnosti,” so sporočili iz slovenske olimpijske delegacije.

Foto: Matevž Peršin

Dodajajo, da mora športnik ostati v izolaciji, v kolikor ne kaže nobenih simptomov, dokler dva PCR-testa ne pokažeta negativnega izvida v razmaku najmanj 24 ur.

Poleg Koširja je bil pozitiven tudi serviser ekipe, Darko Centrih. Naj spomnimo, Košir je bil v Pekingu poleg Ilke Štuhec predviden kot nosilec slovenske zastave na otvoritveni slovesnosti, kar je sedaj pod velikim vprašajem.

Paralelni veleslalom, na katerem bi moral nastopiti slovenski tekmovalec, je na sporedu v torek 8. februarja.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje