Deskarji na Rogli: fantje uspešni, Gloria Kotnik brez finala

Deskanje na snegu 15. Mar 202311:24
Tim Mastnak. Foto: Guliverimage

Italijan Roland Fischnaller in Čehinja Ester Ledecka sta bila najhitrejša v kvalifikacijah deskarjev na tekmi za svetovni pokal v paralelnem veleslalomu na Rogli. Od Slovencev so se v izločilne boje prebili vsi trije Slovenci, Tim Mastnak, Žan Košir in Rok Marguč, medtem ko je Gloria Kotnik izpadla in zasedla končno 19. mesto.

Olimpijski podprvak iz Pekinga Mastnak je imel drugi čas rdeče in 25. čas modre proge, kar je z zaostankom 59 stotink sekunde zadostovalo za skupno deveto mesto. V izločilnih bojih se bo 32-letnik tako pomeril z osmouvrščenim Avstrijcem Eliasom Huberjem.

Košir in Marguč sta imela 13. oziroma 14. čas kvalifikacij. Košir je za najhitrejšim Fischnallerjem zaostal 1,01 sekunde, Marguč pa še 22 stotink več. Koširja v osmini finala čaka četrtouvrščeni Avstrijec Andreas Prommegger (+0,29), Marguča pa tretji najhitrejši Italijan Mirko Felicetti (+0,22).

Gloria Kotnik je imela v konkurenci deskark na rdeči progi 12. čas, na modri pa 18., kar je skupno pomenilo, da je bila za 42 stotink sekunde prepočasna za nastop med najboljšo šestnajsterico.

Izločilni boji se bodo začeli ob 13. uri.

Komentari

Vaš komentar