Hrgota: Nimamo kaj, nogomet je še vedno šport številka ena

Robert Hrgota

Po uvodnih tekmah v Wisli smučarske skakalce ta konec tedna v Ruki na Finskem čaka nadaljevanje svetovnega pokala. Glavni trener Slovencev Robert Hrgota se po tritedenskem premoru ni odločil za spremembe in bo na sever Evrope odpeljal identično šesterico, ki je nastopila že na Poljskem.

Drugo mesto Anžeta Laniška kot tudi deseto Timija Zajca in 16. Petra Prevca na uvodni postaji svetovnega pokala v Wisli so v slovenskem skakalnem taboru poskrbeli za kar nekaj optimizma pred nadaljevanjem sezone. Dobri dosežki na drugi tekmi so razveselili tudi glavnega trenerja Roberta Hrgoto, še toliko bolj, ker se jim prva preizkušnja na skakalnici na Poljskem ni posrečila.

“Na prvi tekmi v Wisli se nam nič ni sestavilo. Bila je nervoza, zahtevni pogoji, dež. Vse skupaj je pripeljalo do tega, da smo skakali v krču. Ko je tako, se to pozna tudi na hitrosti,«”se je v začetek novembra vrnil Hrgota.

Težava bolj v glavi kot materialu

Čas, ki ga je imel na voljo od prihoda s Poljske je s svojimi skakalci izkoristil za dodatno testiranje opreme in treninge, ki so jih, četudi jim razmere niso bile najbolj naklonjene, opravili v Planici in Kranju. “Če ne drugega, smo imeli zadnjih 14 dni vreme podobno tistemu v Wisli, zato je bilo težko opraviti kvalitetne treninge, a so se v Kranju in Planici zelo potrudili. Skakali smo tudi v dežju in ugotovili, da je težava bolj v glavi kot materialu,” je zatrdil glavni trener.

Robert Hrgota
Robert Hrgota (Foto: Denis Sadiković)

Kot je poudaril, ga veseli dejstvo, da je Lanišek v zadnjih tednih še utrdil dobro formo, zelo konstantna pa sta tudi Zajc in Peter Prevc. “Predvsem pa sem vesel za Žigo Jelarja, ki je dvignil svojo raven in skače veliko bolje. Fant, podobno kot Domen Prevc, potrebuje le še nekaj več skokov in tekem, da pride na želeno raven. Ko bomo ujeli pravi, zimski ritem, bodo temu primerni tudi skoki. Mogoče ima nekaj težav le Lovro Kos, a mislim, da bo tudi njemu steklo” je dejal Hrgota, ki bo v Ruki računal na identično šesterico kot na Poljskem.

Nogomet ima rad, a decembra ima raje skoke

Ni skrivnost, da naprava na naslednji postaji Slovencem zelo ustreza. Na njej je lani svojo edino posamično zmago doslej dosegel Anže Lanišek, na stopničkah pa sta tam že stala tudi Peter in Domen Prevc. Težave ta konec tedna zato ne bi smel predstavljati niti zgodnji termin obeh tekem, ki bodo zaradi svetovnega prvenstva v nogometu na sporedu že ob deveti uri zjutraj.

Robert Hrgota
Foto: GEPA/Guliverimage

“Glede na to, da smo že v Planici skakali že okoli sedme ure zjutraj, mislim, da je čas tekme ravno pravšnji. Nimamo kaj, nogomet je še vedno šport številka ena in tudi pozimi se moramo prilagajati poletnim športom. Zgodnji termin nas ne moti. Ali skačemo zjutraj ali zvečer, se moramo prilagoditi,” je razmišljal Hrgota, ki je sicer priznal, da je tudi sam ljubitelj nogometa, a bi si vendarle želel, da bi se turnir v Katarju odvil v drugem letnem času.

“Če sem iskren, me nogometno vzdušje še ni prevzelo. Če bo čas, bom pogledal kakšno tekmo. Nogomet imam rad, a decembra imam raje skoke,” se je še pošalil 34-letnik in pristavil, da bo naslednje tedne pesti na mundialu stiskal predvsem za sosede Hrvate.

Komentari

Vaš komentar