Hud udarec za Simona Ammanna

Smučarski skoki 8. Apr 20249:36 0 komentarjev
Simon Ammann
Foto: Fotostand Weller/Guliverimage

Simon Ammann kljub 42 letom še ne razmišlja o športnem slovesu. A najboljši švicarski smučarski skakalec vseh časov se je pred vstopom v prihodnjo sezono znašel pred velikim izzivom.

Čeprav bo Ammann 25. junija zakorakal že v 44. leto, je že naznanil, da bo nastopal tudi v prihajajoči zimi. Nedavno zaključena sezona za Švicarja sicer ni bila najuspešnejša, saj je v svetovnem pokalu točke osvojil le petkrat. Za nameček mu je to nazadnje uspelo na novoletni turneji v Oberstdorfu, niti enkrat pa ni bil višje od 21. mesta.

Prav omenjeni razlogi so Švicarsko smučarsko zvezo bržkone motivirali, da so Ammanna sedaj degradirali v reprezentanco B, medtem ko v reprezentanci A ostaja Gregor Deschwanden, družbo pa mu bosta delala še Remo Imhof in Killian Peier. Prav s slednjim naj bi se Ammann boril za mesto v svetovnem pokalu. Poleg Amanna so v moški B zasedbi sicer še Sandro Hauswirth, Felix Trunz in Yanick Wasser, je sporočila Švicarska smučarska zveza in razkrila, da je skupno v celotni švicarski skakalni ekipi deset skakalcev in pet smučarskih skakalk.

Simon Ammann
Foto: Profimedia

Po tihem sanja o olimpijskih igrah

“Še naprej redno treniram in med drugim skačem v Einsiedelnu. Moji skoki so se razvijali v pozitivno smer, a ukvarjanje s smučarskimi poleti trenutno nima smisla,” je pred finalom svetovnega pokala v Planici za dnevnik Blick povedal štirikratni olimpijski prvak.

Kaj v prihodnosti čaka najboljšega švicarskega skakalca vseh časov, težko napove še Ammann sam, a vseeno priznava, da ga nastop na prihodnjih olimpijskih igrah leta 2026, četudi je za to malo možnosti, pošteno mika. “Zimske olimpijske igre 2026 v Milanu in Cortini s Simonom Ammannom? Mislim, da to ni realno. Ne delam več načrtov, a ponovno doživeti olimpijske igre v Evropi bi bilo sanjsko,« je v svojem blogu pred časom zapisal Ammann.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!