Ilka Štuhec: Na tekmi ne pokažem voženj s treningov

Alpsko smučanje 5. Dec 202111:56 > 11:593 komentarji
Foto: Frank Gunn/The Canadian Press via Guliverimages

20. in 16. mesto na prvih dveh smukih sezone v Lake Louisu sta vsekakor rezultata, ki nista zadovoljila apetitov Ilke Štuhec. Mariborčanka je sicer na včerajšnji preizkušnji izboljšala petkov rezultat, a za super dominantno Sofio Goggia vseeno zaostala za več kot 2 sekundi.

“To še vedno ni vožnja, ki sem jo sposobna prikazati na treningih. To je po eni strani super, po drugi pa mi ne pomaga kaj dosti, če tega ne znam pokazati tudi na tekmi. Sama proga je bila danes v veliko boljšem stanju kot včeraj. Bila je sicer slabša vidljivost in na nekaterih mestih je bila proga precej bolj nemirna, a sneg je bil v veliko boljšem stanju. Kar se pa tiče uvrstitve na treningu, je to zgolj trening. Te vožnje so vseeno hitrejše od tiste, ne gre za neke neizkoriščene rezerve,” je prva dva nastopa v novi sezoni ocenila slovenska smučarska šampionka.

Celotna video izjava Ilke:

Petkov in sobotni smuk sta se sicer odvijala v precej različnih razmerah. Petkovo sonce je v soboto zamenjala megla, tako da je bila vidljivost na progi vse prej kot idealna. To niti najmanj ni zmotilo Sofie Goggia, ki je dvakrat deklasirala konkurenco. Italijanka je bila sicer najhitrejša že na treningu, na katerem je bila Ilka Štuhec druga, a za razliko od Goggie voženj s treningov ni uspela prenesti na tekmo. Točke je za 25. mesto prvič v sezoni sicer osvojila Maruša Ferk.

Naslednjo priložnost bo imela Ilka že danes v superveleslalomu, na katerem pa se bo na progo podala šele s številko 39. Pred njo bo startala Maruša Ferk, ki ima številko 26. Tekma se bo začela ob 18.30.

Komentari

Vaš komentar