Ilka Štuhec razkriva svoje karte

Alpsko smučanje 17. Maj 202217:17 > 17:32 2 komentarja
Foto: Ekipa Ilke Štuhec

Po koncu sodelovanja s švicarskim proizvajalcem smuču Stöckli bo najboljša slovenska smukačica Ilka Štuhec kariero nadaljevala z znamko Kästle.

”Ko se eno poglavje zapre, se novo odpre,” pravi Ilka Štuhec in tudi uradno naznanja slovo od Stöcklija, s katerim je bila dvakrat svetovna prvakinja, osvojila dva mala kristalna globusa in slavila devet zmag svetovnega pokala.

A javna skrivnost je, da v zadnji sezoni v njenem štabu niso bili več povsem zadovoljni z opremo in podporo podjetja. Zato je Mariborčanka ob odločitvi za nadaljevanje kariere poiskala tudi novo rešitev na ravni opremljevalca. Zdaj tudi uradno naznanja, da bo po Rossignolu in Stöckliju sklenila dogovor s Kästlejem.

“Kästle je pokazal veliko željo in pripravljenost na sodelovanje, pri katerem v središče postavljajo športnika in njegove potrebe. Po koncu sezone smo kar veliko testirali in smuči so se izkazale izvrstno. Občutki, ki sem jih imela na njih, so odlični, smuči so odzivne in prava izbira za nadaljevanje moje kariere,” je med drugim povedala specialistka za hitre discipline.

Foto: Ekipa Ilke Štuhec

“Zelo dobro smo se ujeli tudi z ljudmi, ki skrbijo za razvoj in to, da je tekmovalni del blagovne znamke na najvišji možni ravni. Do sezone nas čaka še veliko dela, a od tega nismo nikoli bežali, zato sem prepričana, da bomo v novo sezono vstopili dobro pripravljeni. Veselim se,” je dodala Ilka.

Ob najnovejši zvezdniški pridobitvi Alexander Lotschak, direktor podjetja Kästle, sporoča: “Izjemno smo veseli, da se nam je Ilka pridružila. Odkar se je Kästle leta 2019 vrnil v FIS svetovni pokal, smo vložili veliko časa in truda v razvoj našega tekmovalnega oddelka. To, da je z nami sodelovanje sklenila dvakratna zaporedna svetovna prvakinja v smuku bolj kot kadar koli prej dokazuje, da se naše trdo delo poplača.”

Kästle, ki se ponaša s skoraj 100-letno zgodovino, s sklenitvijo sodelovanja z Ilko Štuhec nadaljuje svojo pot v svetovnem pokalu v alpskem smučanju. Njihov cilj je nadaljevanje bogate zgodovinske dediščine in hkrati prilagoditev najpomembnejših komponent sodobnim tekmovalnim razmeram, sporočajo z omenjenega proizvajalca.