Klemen Bauer končuje kariero

Biatlon 17. Mar 202218:40 > 19:04 0 komentarjev
Klemen Bauer.

Slovenski biatlonec Klemen Bauer se poslavlja od kariere tekmovalca, je sporočil prek Instagrama. Šestintridesetletni športnik, ki je v svetovnem pokalu debitiral leta 2006, nato pa je nastopil na 398 tekmah, je največji uspeh dosegel na olimpijskih igrah v Vancouvru, ko je zasedel četrto mesto. "Čas je. Hvala biatlonu, hvala vsem," je zapisal.

S svetovnih prvenstev ima eno kolajno, v Ruhpoldingu leta 2012 je bil z mešano štafeto drugi. Nastopil je tudi na olimpijskih igrah 2006, 2014 in 2018. Na zadnjih ne, saj se ni cepil in ni smel potovati v Peking.

“Sem štirikratni olimpijec, vrhunski šport pa me spremlja večji del mojega življenja in ima pri meni posebno mesto. Prav zaradi tega se v zadnjem obdobju s težkim srcem sprašujem o ‘razvoju’ vrhunskega športa ter pomenu in smislu olimpijskih iger. Včasih se zdi, da brez zadržkov drvi v prepad,” je pred začetkom olimpijskih iger v Pekingu razočarano zapisal na Facebooku zapisal Bauer.

“Bolezni in poškodbe so sestavni del športa. Zdaj pa smo se znašli v novem položaju. Če je nekdo pozitiven na virus, na igrah ne bo smel nastopiti, pa čeprav je lahko povsem zdrav … Takega nepoštenega in izključujočega delovanja ne bi smeli sprejeti,” je menil Bauer.

“Vem, koliko športnik vloži v olimpijski nastop,” poudarja Bauer, ki sam obvezno cepljenje proti covidu-19 zavrača in opozarja tudi na dodaten korak prirediteljev. “Sam sem cepljen proti vsemu, kar je bilo v preteklosti v uporabi, vsa cepiva po zdravstvenem protokolu so prejeli tudi moji otroci. Sam zavračam le ta zadnji družbeno-znanstveni eksperiment. Tudi na nikogar ne kažem s prstom in o tem naj se odloči vsak sam,” je še zapisal.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!