Premalo samozavestna Lampičeva še ni ujela zmagovalne forme

Smučarski teki 26. Nov 202114:11 > 14:39 0 komentarjev
Foto: SZS

Smučarski tekači so v Ruki na Finskem s tekmo klasičnega sprinta vstopili v novo sezono. Nastopili so tudi štirje Slovenci. V moški konkurenci sta Miha Šimenc in Janez Lampič obstala že v kvalifikacijah, v ženski pa se je Eva Urevc prebila do četrtfinal, Anamarija Lampič pa do polfinala.

Anamarija Lampič je tudi letos ostala brez finalnega nastopa v Ruki na Finskem, kjer se še nikoli ni prebila dlje od polfinala. Petindvajsetletnica je sicer v četrtfinalu v drugi skupini zaostala le za Švedinjo Majo Dahlqvist, v prvi polfinalni skupini pa nato zasedla četrto mesto, a je bil njen čas po nastopu druge polfinalne skupine preslab za vstop v finale. osvojila je končno osmo mesto.

“Sem zadovoljna s svojim nastopom. Malce težav smo imeli s servisom, to je bila prva tekma letos, ko je bilo polovico servisa novega. Malce se moramo še pogovoriti, kaj je šlo narobe, a mislim, da sem dala vse od sebe. V polfinalu sem bila morda premalo napadalna, malo preveč sem šla z rezervo, Švedinja me je prehitela, uničila mi je ritem, a ko me je prehitela, sem prišla nazaj, vendar je bilo malo prepozno. Sem zadovoljna, a bila sem premalo samozavestna,” je po tekmi dejala Lampičeva.

Druga slovenska predstavnica na tekmi, Eva Urevc, je v četrtfinalu nastopila v tretji skupini, po dobrem začetku pa v nadaljevanju zaostala in zasedla šesto mesto in bila na koncu 27.

Zmage se je veselila Dahlqvistova, ki je za sekundo in 77 stotink ugnala rojakinjo Johano Hagström, z zaostankom 2,02 sekunde pa je bila tretja Norvežanka Maiken Caspersen Falla. Pri moških je sezono zmagovalno odprl Rus Alexander Terentjev. Drugo in tretje mesto sta zasedla Norvežana Johannes Klaebo (+ 1,18) in Erik Valnes (+ 2,13).

Miha Šimenc in Janez Lampič sta obstala v kvalifikacijah. Lampič je končal na 46. mestu, Šimenc pa je po enoletnem premoru zaradi operacije zasedel 61. mesto med 77 tekači na startni listi.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!