Lisica na Gorenjskem ni prava Zlata lisica

Alpsko smučanje 24. Dec 202113:25 0 komentarjev
Foto: Uroš Skaza

Mitja Dragšič, vodja tekmovanja za Zlato lisico, iskreno upa, da topla fronta, ki je zajela Štajersko, ženskih tekem svetovnega pokala 8. in 9. januarja 2022 ne bo pregnala v Kranjsko Goro.

”Da, da. Ogrelo se je. Tudi napoved je bila takšna. Vseeno pa ne bo 15 stopinj in aprilsko deževje, zato ostajamo optimisti,” vremensko dogajanje pod Pohorjem komentira Mitja Dragšič, ki opravlja vlogo vodje tekmovanj za Zlato lisico. Pred dnevi mu je obraz žarel od navdušenja, saj je mariborsko snežno topništvo delovala s polno močjo. Dvig temperatur nad ledišče je zdaj zaustavil proizvodnjo snega.

“Zlata lisica na Gorenjskem je lepo tekmovanje. V Sloveniji. To ni zanemarljivo. Toda lisičke so doma v Mariboru. To je prava Zlata lisica. Ob selitvi, pa čeprav ostajamo v Sloveniji, vedno čutim cmok v grlu. Res upam, da ga letos ne bo,” pripoveduje Dragšič, ki je tako letos kot lani lopato vihtel v Kranjski Gori. Zdaj jo želi doma, na Pohorju.

Vodja tekmovanja je bil s sodelavci seveda na terenu tudi na predbožični dan. Pretirane zamere ni gojil niti do peščice rekreativnih smučarjev, ki so kljub zapori smučali po zadnji strmini. S tem so jo nekoliko utrdili. Zdaj zgolj upa, da praznični konec tedna ne bo načel pripravljene snežne odeje. Sledila naj bi nova ohladitev, ki bi dovoljevala dodatno zasneževaje, vse to še pred četrtkovo snežno kontrolo.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!