Nemško prebujenje Jakova Faka, ki je znova na stopničkah

Biatlon 11. Jan 202315:25

Moška posamična tekma na 20 kilometrov je prinesla ogromno zadovoljstva v slovenski biatlonski tabor. Jakov Fak je z brezhibnim streljanjem prvič v sezoni končal na odru za zmagovalce in osvojil 3. mesto. Slovenski biatlon slavi tudi odlična nastopa Alexa Cisarja in Antona Vidmarja.

Pred tem je bila najboljša uvrstitev sezone Jakova Faka 7. mesto z zasledovalne tekme v Hochfilznu, tokrat pa je konkurenci odčital pravo strelsko lekcijo, saj je kot edini med najboljšimi biatlonci sveta pokril vseh dvajset tarč. Kljub dvema zgrešenima streloma se je nove zmage v svetovnem pokalu veselil neverjetni Norvežan Johhanes Thingnes Boe. Slovenski biatlonec je v nemški Meki biatlona preprečil veliko norveško zmagoslavje, saj se je vrinil med kar tri predstavnike te države. Zaostal je za Boejem in Vetlejem Sjaastadom Christiansonom, prehitel pa Holma Laeigreida.

Foto: guliverimage

Ko je za Fakom zaostal tudi Italijan Tommaso Giacomel, je postalo jasno, da bo slovenski šampion znova na odru za zmagovalce, ki ga je neuspešno naskakoval kar dve leti. 24. januarja 2021 je na tretji stopnički stal na tekmi s skupinskim startom v Antholzu na italijanskem Tirolskem.

Sijajno tudi Cisar in Vidmar

Odlično sta nastopila tudi Alex Cisar in Anton Vidmar, oba sta dosegla rezultat kariere. Cisar je z enim zgrešenim strelom končal na 24. mestu in je za eno mesto popravil svojo najboljšo dosedanjo uvrstitev v svetovnem pokalu, ki je bila 25. mesto z zasledovalne tekme v Kontiolahtiju. Še bolje se je odrezal 22-letni Vidmar, ki je osvojil 22. mesto, kar je z naskokom njegov najboljši rezultat kariere. Doslej je bil le poredko med točkami svetovnega pokala, še največ jih je letos v Kontiolahtiju osvojil za 35. na zasledovalni tekmi.

Bolj izkušena Rok Tršan in Miha Dovžan sta končala izven dobitnikov točk.

Moški, posamično, 20 km:

1. Johannes Thingnes Boe (Nor) 48:48,4 (2)
2. Vetle Sjastad Christiansen (Nor) + 9,9 (1)
3. Jakov Fak (Slo) 29,3 (0)
4. Sturla Laegreid (Nor) 42,8 (1)
5. Tommaso Giacomel (Ita) 47,6 (1)
6. Benedikt Doll (Nem) 56,3 (1)

22. Anton Vidmar (Slo) 3:08,1 (1)
24. Alex Cisar (Slo) 3:27,9 (2)
57. Miha Dovžan (Slo) 6:34,2 (4)
70. Rok Tršan (Slo) 7:28,0 (2)

Komentari

Vaš komentar