Norvežani prepričljivi tudi s kazenskim krogom, Slovenci 10.

Biatlon 10. Dec 202215:35
Foto: Profimedia

Biatlonska štafeta Norveške je prepričljivo dobila današnjo tekmo svetovnega pokala v avstrijskem Hochfilznu. Slovenska četverica Miha Dovžan, Lovro Planko, Jakov Fak in Rok Tršan je zasedla 10. mesto.

Norvežani Sturla Holm Laegreid, Filp Fjeld Andersen, Johannes Thingnes Boe in Vetle Sjastad Christiansen so se dobesedno poigrali s konkurenco. Kljub temu, da je moral Christiansen po zadnjem strelskem postanku v kazenski krog, so za 20 sekund ugnali Švede in za 28,6 Nemce.

Ključna je bila predstava Johannesa Thingnesa Boeja. Po polovici tekme so vodili Italijani, Boe pa je Christaniansena na pot poslal z več kot minuto prednosti pred zasledovalci.

Tudi Nemci so bili v kazenskem krogu enkrat, kljub temu pa je Benedikt Doll v zadnji predaji ugnal Francoza Quentina Fillon Mailleta, ki je moral popravljati štiri zgrešene strele.

Tekma je vnovič potrdila dva kakovostna razreda moškega biatlona. Na peto mesto so se z dvema minutama za zmagovalci in več kot minuto in pol za tretjim mestom prebili Finci, skoraj dve minuti in pol so zaostali gostitelji.

Slovenci potrdili osmo mesto v pokalu narodov

Za Slovenijo je tekmo zelo dobro odprl Miha Dovžan, zgrešil pa znameniti 10. strel. Napako je hitro popravil in predal kot deseti. Trenerjem je nato dodobra živce načel mladi Lovro Planko, ki je na obeh streljanjih porabil vse tri rezervne naboje, vseeno pa se mu je uspelo zbrati do te mere, da se je izognil kazenskemu krogu.

Jakov Fak je šel na pot kot 13., si leže privoščil eno popravljanje, drugo streljanje pa opravil brezhibno. Hiter je bil tudi v smučini in Roku Tršanu predal kot osmi. Tršan je leže popravljan enkrat, stoje dvakrat in končal na 10. mestu. Tudi z današnjim nastopom so Slovenci potrdili osmo mesto v pokalu narodov.

V Hochfilznu bo v nedeljo še moško zasledovanje s Fakom, Plankom, Alexom Cisarjem in Antonom Vidmarjem, pa tudi ženska štafetna tekma s Polono in Živo Klemenčič, Anamarijo Lampič in Leno Repinc.