Novoletna turneja bo znova okrnjena, vsaj v Nemčiji

Smučarski skoki 6. Dec 202111:17 0 komentarjev
REUTERS KAI PFAFFENBACH
Anže Lanišek na lanski novoletni turneji. Foto: REUTERS/KAI PFAFFENBACH

Tako kot na lanski novoletni turneji štirih skakalnic tudi letos na 70. izvedbi v Oberstdorfu ne bo gledalcev. Kot so danes sporočili organizatorji uvodne postojanke novoletne turneje, morajo profesionalne športne prireditve ob zaostrenih protikoronskih ukrepih na Bavarskem potekati za zaprtimi vrati. Enako v Garmisch-Partenkirchnu.

Na prvih dveh prizoriščih turneje – tekma v Oberstdorfu pod Senčno goro je na sporedu 29. decembra, v Garmisch-Partenkirchnu pa na prvi dan novega leta – se bodo skakalci za zlatega orla spet borili brez prisotnosti gledalcev, tribune bodo okrasili zgolj s kartonastimi navijači.

Organizacijska odbora v Oberstdorfu in Garmisch-Partenkirchnu zdaj vračata že prodane vstopnice in bosta vsem kupcem povrnila celotno kupnino.

“Žal nam nova uredba bavarske deželne vlade ne pušča manevrskega prostora. To je škoda, saj smo posebej za turnejo razvili odličen koncept zaščite,” je dejal generalni sekretar tekme v Oberstdorfu, Florian Stern.

Dodal je, da bo brez gledalcev potekala tudi tekaška novoletna turneja Tour de Ski, ki bo letos vključevala švicarski Lenzerheide, Oberstdorf ter italijanski Val di Fiemme.

Če bi se omejitve na Bavarskem v naslednjih treh tednih spet sprostile, so organizatorji že napovedali, da bodo zelo hitro odreagirali. “Tega sicer ne pričakujemo. Smo pa seveda zelo prilagodljivi in bi lahko vstopnice začeli ponovno prodajati v nekaj urah. Če bo treba, tudi malo pred božičem,” pa je zatrdil Michael Maurer, predsednik smučarskega kluba Partenkirchen in vodja druge tekme turneje.

Odločitve za Avstrijo za zdaj še ni, pa piše avstrijska tiskovna agencija Apa.

Ali se bodo morali ljubitelji smučarskih skokov izogniti tudi avstrijskima tekmama v Innsbrucku (4. januarja 2022) in Bischofshofnu (6.), za zdaj še ni znano. Vlada bo o tem odločala v naslednji uredbi. V Innsbrucku se vstopnice še vedno prodajajo, kategorija A je že razprodana, prav tako v Bischofshofnu.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!