Odpovedan trening, v smučarskem koledarju spremembe

Alpsko smučanje 12. Jan 202312:27
Ilka Štuhec. Foto: GEPA pictures/Harald Steiner via Guliver

Zaradi obilice snega je prvi smukaški trening smučark v avstrijskem St. Antonu odpovedan. Na njem bi morala nastopiti tudi Ilka Štuhec.

Zaradi nočnega sneženja so trening sprva z 11. ure prestavili na 12.30, nato pa so ga odpovedali. Ker je snega preveč in dela na progi še potekajo, izvedba treninga danes ni možna. Ilka Štuhec bi danes nastopila s startno številko 10. Trening bodo poizkušali izpeljati jutri. Smukaška tekma bo na sporedu v soboto, superveleslalom pa v nedeljo.

Mednarodna smučarska zveza je poleg tega napovedala nekatere spremembe glede koledarja letošnje sezone. 24. januarja bo v Kronplatzu potekal ženski veleslalom, naslednji dan pa bodo še z enim veleslalomom nadomestili odpovedano tekmo iz češkega Špindlerjevega Mlyna.

Slalom, ki bi moral potekati v Zagrebu, bodo izpeljali prav na češkem prizorišču 28. januarja, kjer bo dan kasneje še druga slalomska preizkušnja. Obetamo si lahko bučno podporo za Slovankinjo Petro Vlhovo, ki je dobila zadnji slalom v Flachauu in bo med favoritinjami na obeh tekmah konec januarja.

V Wengnu imajo težave tudi organizatorji moškega superveleslaloma. Zaradi vremenske napovedi se bo jutrišnji superveleslalom začel ob 12. uri.

Komentari

Vaš komentar