Po grozljivem padcu se je prvič oglasil Peter Prevc

Smučarski skoki 2. Mar 202313:28
Foto: Aleš Fevžer

Vratolomen padec Petra Prevca na uradnem treningu v Planici še vedno odmeva v svetu smučarskih skokov. K sreči jo je slovenski šampion odnesel brez hujših poškodb, zdaj pa se je prvič oglasil tudi na družbenem omrežju Instagram.

Slovenija je včeraj trepetala. Trepetala nad usodo enega naših najboljših smučarskih skakalcev Petra Prevca, ki je grdo padel na treningu pred jutrišnjo tekmo smučarjev skakalcev na domačem svetovnem prvenstvu v Planici. Kmalu so nas pomirile prve diagnoze zdravnikov, ki so kazale na to, da je vratolomen padec 30-letnik prestal brez večjih poškodb. Zdaj se je iz ljubljanskega UKC-ja, kamor so ga s helikopterjem prepeljali iz Planice, oglasil tudi slovenski zimski šampion.

Peter Prevc
Peter Prevc je nesrečno končal uradni trening. Foto: REUTERS/Borut Zivulovic via Guliver

Najprej je Prevc slikovito opisal, kako je iz njegove perspektive izgledal včerajšnji dan, nato pa v naslednjih vrsticah dodal sporočilo navijačem in bližnjim.

“Včasih stvari izgledajo slabo. Na srečo sem se iz padca odvalil zgolj s pretresom možganov in udarjenim hrbtom. Iskrena hvala ženi, vsem reševalcem, zdravnikom, medicinskim sestram, ki skrbite zame, da bom iz bolnišnice odšel zdrav. Hvala vsem za spodbudna sporočila,” je na svojem Instagram profilu zapisal Peter Prevc.

Komentari

Vaš komentar