Po okužbi s koronavirusom mladi skakalec v bolnišnico

Smučarski skoki 28. Okt 202114:27 0 komentarjev

Slovenska reprezentanca v smučarskih skokih se intenzivno pripravlja na novo sezono, ki se 20. novembra začenja v ruskem Nižnem Tagilu. Priprave je nekoliko zmotilo dejstvo, da je moral zaradi okužbe s COVID-19 v samoizolacijo član A reprezentance Žiga Jelar.

Mladenič, ki je pred dnevi praznoval 23. rojstni dan, je priznal, da potek bolezni še zdaleč ni bil enostaven. “Pred nekaj dnevi sem bil pozitivno testiran na Covid-19. Trenutno sem v samoizolaciji, spoštujem vse ukrepe in priporočila. Nisem v najboljšem stanju in pomoč sem iskal tudi v bolnišnici. Iskreno me je presenetilo, da lahko mladega športnika virus tako zdela. Želim si le čimprejšnjega okrevanja in miru, da spet pridem k sebi. Hvala in upam da me razumete. Ostanite zdravi in pazite nase!” je na Instagramu zapisal slovenski smučarski skakalec.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ?̌??? ????? (@zigajelar)

Ker je do začetka nove sezone je še mesec dni, je nastop Žige Jelarja na uvodnih tekmah svetovnega pokala seveda vprašljiv. V vsakem primeru je prav, da član skakalnega kluba Triglav Kranj najprej popolnoma okreva in se nato znova poda športnim izzivom naproti. V zadnjih sezonah je Jelar sicer stalnica med najboljšimi skakalci v svetovnem pokalu, njegova najboljša uvrstitev je 2. mesto iz Lillehammerja 2020.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!