Poleti v Planici bodo končno spet pravi športni praznik

Zimski športi 21. Feb. 202212:37 > 14:39
Delite:
Planica je precej več kot le prizorišče tekem za svetovni pokal v poletih. Planica je nacionalni simbol. Foto: Jurij Kodrun

Vlada Republike Slovenije je z današnjim dnem odpravila glavnino ukrepov, ki so veljali za zajezitev širjenja koronavirusa in s tem razveselila tudi številne deležnike v slovenskem športu. Najpomembnejši je zagotovo podatek, da kapaciteta športnih prizorišč ni več omejena na 750 oseb.

“Z izjemami v zdravstvu, socialnem varstvu in zaporih pogoja PCT ne bo več. Ne bo tudi več omejitev zbiranja ali dela nočnih lokalov, koncertne in športne dvorane se lahko znova napolnijo,” je najpomembnejši izsek ob razveseljujoči novici, ki je zaokrožila v soboto.

Tako se bodo končno lahko na stadione in v dvorane znova v polni meri vrnili navijači, tokrat prav vsi, saj je bil odpravljen tudi pogoj PCT. Eni prvih, ki so pozdravili potezo vlade so bili pri Košarkarski zvezi Slovenije.

V ponedeljek, 28. februarja, bo namreč v koprski Bonifiki v okviru kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2023 gostovala Finska. Zanimanje za obisk brez dvoma presega nerazumljivo in nelogično določeno omejitev 750 gledalcev, kot je veljalo do zdaj.

Že danes bo lahko več kot 750 gledalcev tudi ob gostovanju Maribora ob Kamniški Bistrici, ko se bo z Radomljani udaril za nove tri točke, ki bi vijoličaste vrnile na vrh lestvice Prve lige Telemach.

Odpravi omejitev pa so zagotovo glasno zaploskali tudi organizatorji skakalnega spektakla pod Poncami, kjer se navijači v polnem številu niso smeli zbrati že vse od marca 2019, torej skoraj polna tri leta! Pandemija se je namreč leta 2020 začela tik pred planiškim športnim praznikom, ki v dolino Tamar vsako leto pritegne več deset tisoč obiskovalcev.

Letos bo zaključek svetovnega pokala v smučarskih skokih potekal od 24. do 27. marca, ko bodo v Planici leteli tudi naši olimpijci, ki so iz Pekinga prinesli dve kolajni. Zlato z mešane tekme na srednji napravi in srebrno na moški ekipni tekmi na veliki skakalnici.

Komentari

Vaš komentar