V smučini ni šlo po načrtih, Ema Volavšek daleč od medalje

Zimski športi 24. Feb 202314:30
Ema Volavšek
Foto: Aleš Fevžer

Norvežanka Gyda Westvold Hansen je nova svetovna prvakinja v ženski nordijski kombinaciji. Ema Volavšek je v nasprotju s pričakovanji v teku precej izgubila in končala kot 12. Silva Verbič je bila 26., Teja Pavec pa 29.

Norvežanka je suvereno ohranila vodstvo, ki si ga je priskakala na skakalnici in s tem ubranila naslov iz leta 2021. Tudi na drugem in tretjem mestu ni bilo sprememb, srebro gre v roke Nemke Nathalie Armbruster, bron pa na Japonsko, medaljo je osvojila Haruka Kasai.

Ema Volavšek, sedma po skokih, je glede na to, da gre za specialistko za smučarski tek, veljala za tiho favoritinjo in kandidatko za medaljo, a v smučini se nikakor ni znašla. Izgubljala je mesto za mestom in končala šele kot 12. Silva Verbič je končala kot 26., Teja Pavec pa kot 29.

“Že od starta se nisem dobro počutila, a nisem mislila, da bom izgubila toliko časa. Ponavadi v teku napredujem. Ni šlo. Cilj je bil, da začnem bolj umirjeno, saj je proga zahtevna. A nisem uspela dodajati. S skokom sem res zadovoljna, tek je bil, kot je bil. Sem pa v primerjavi z zadnjim prvenstvom pridobila nekaj mest. Vsaj to,” je dejala najboljša slovenska kombinatorka, ki je imela v zadnjem času težave s hrbtom, saj ima počeno vretence.

Trener reprezentance v kombinaciji Goran Janus je tekmo ocenil kot solidno: “Po skakalnem delu je bilo najpomembneje, da ostane v boju pri vrhu, kar ji je tudi uspelo. Dejal sem ji, da je lahko ponosna s takšnim skokom. V teku pa je že vizualno ‘ni bilo’. Verjamem, da je dala svoj maksimum, a ni šlo. Že na pogled se je videlo, da to ni to. Pričakoval sem več, tudi njene želje so bile višje. Z 10. mestom bi bil osebno zelo zadovoljen. Ostali tekmovalki sta nastopili v skladu s pričakovanji, za mlado Tejo je to lepa izkušnja, od Silve pa sem več pričakoval v skakalnem delu.”

Ta bo na jutrišnji tekmi za moške računal na četverico Gašper Brecl, Matic Gerbajs, Matija Zelnik in Matic Hladnik.

Nordijska kombinacija, ženske:

1. Gyda Westvold Hansen (Nor) 14:27,1

2. Nathalie Armbruster (Nem) + 11,5

3. Haruka Kasai (Jap) 15,7

12. Ema Volavšek (Slo) 1:37,5

26. Silva Verbič (Slo) 4:40,0

29. Teja Pavec (Slo) 5:17,0

Komentari

Vaš komentar