Dva ponesrečena skoka Laniška odnesla zmago Slovencev

Smučarski skoki 4. Dec 202119:15 > 21:51 1 komentar
Anže Lanišek
Anže Lanišek.

Slovenski skakalci so v Wisli prišli do stopničk. Cene Prevc, Peter Prevc, Timi Zajc in Anže Lanišek so po skromni lanski sezoni, kar se ekipnih nastopov tiče, tokrat pokazali povsem drug obraz. Končali so na tretjem mestu.

Po prvi seriji je bila četverica Roberta Hrgote prav tako na tretjem mestu, 23 točk za vodilno Avstrijo. V drugi so uspeli preobrniti potek tekme. Predvsem Cene Prevc je s 135 metri vrgel rokavico nasprotnikom, vrhunsko sta delo opravila tudi Peter Prevc in Timi Zajc.

Delo je moral zaključiti Anže Lanišek, a ni mu uspelo. Oba skoka se mu nista posrečila, za zmagovalci iz Avstrije so naši skakalci na koncu zaostali za dobrih osem točk. Avstrija je za tri desetinke ugnala Nemce.

Lanišek je bil po tekmi iskren: “Na koncu ni bilo enostavno. Zagotovo bi kakšno stvar lahko izboljšal, a težko govorim na prvo žogo, kaj je bilo narobe. Pričakujem neprespano noč, da dobro premislim, kaj bi šlo lahko bolje in kaj ne, da res razčistim sam pri sebi. Še enkrat se opravičujem celotni ekipi, da je tole ušlo.”

V lanski sezoni slovenski skakalci niso osvojili nobenih stopničk na ekipnih tekmah.

Rezultati:

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje