Ana Bucik z napako v finalu, Hrvatica do uspeha kariere

Alpsko smučanje 18. Mar 202310:42 > 11:20
Ana Bucik
Foto: Profimedia

V Soldeuu v Andori se je zaključila ženska slalomska sezona. Ana Bucik je po prvi vožnji zasedala šesto mesto, v finalu pa hitro naredila napako in odstopila.

Ana Bucik je fantastično opravila s prvo vožnjo, odločno pa se je na progo podala tudi v finalu. A le po nekaj vratih se ji je pripetila napaka, ki jo je stala vrhunske uvrstitve. “Bila sem prepozna in naredila klasično slalomsko napako. Sem žalostna in razočarana, da se je tako končalo, a to je pač slalom,” je povedala po drugi vožnji.

“Lahko sem zadovoljna s sezono. Bila je konstanta. V različnih pogojih sem smučala dobro. Pike na i ni bilo, zato mi je danes še toliko bolj žal, saj sem se res dobro počutila. A na tej sezoni lahko gradim za prihodnje,” pa je dodala o sezoni 2022/23.

Navdušila je Hrvatica Leona Popović, ki se je prvič v svoji karieri zavihtela na zmagovalni oder. 17 let po zadnji zmagi Janice Kostelić so Hrvati dobili še eno junakinjo. 25-letnica je končala na drugem mestu, za 43 stotink sekunde jo je premagala le Slovakinja Petra Vlhova z drugo zmago v letošnji sezoni. Na odru za zmagovalke se jima je pridružila Američanka Mikaela Shiffrin. Trojica je bila edina znotraj sekunde, ostale smučarke so v težkih finalnih razmerah zaostale za več kot sekundo in pol.

Shiffrin si je že pred tekmo zagotovila tako slalomski kot veliki kristalni globus.

Končni vrstni red:

1. Petra Vlhova (Svk) 1:51.38
2. Leona Popović (Hrv) + 0.43
3. Mikaela Shiffrin (ZDA) + 0.86
4. Sara Hector (Šve) + 1.53
5. Wendy Holdener (Švi) + 1.84

Odstop: Ana Bucik (Slo)

Komentari

Vaš komentar