Kristoffersen v angleškem labirintu znova ugnal Švicarje

Alpsko smučanje 27. Feb 202213:37 > 13:42 0 komentarjev
Foto: Guliverimages

Včerajšnji in današnji slalom v Garmisch-Partenkirchnu imata eno samo skupno točko - zmagovalca Henrika Kristoffersena. Današnja druga vožnja, ki jo je postavil trener Dava Rydinga, je bila čisto pravi slalomski rodeo, po katerem so bili zelo zadovoljni tudi Britanci.

Henriku Kristoffersenu se je namreč najbolj približal ravno Dave Ryding, ki se je na zmagovalni oder zavihtel z 19. mesta po prvi vožnji. Tretje mesto je osvojil Nemec Linus Staßer. Zadovoljni bodo tudi Španci, saj je Joaquim Salarich po včerajšnjem osmem mestu danes končal kot sedmi.

Na izjemno zapleteni drugi progi so odstopili trije najboljši po prvi vožnji. Najprej je odpadel Johannes Strolz, v eni izmed vertikal pred spodnjim delom sezone se je prekucnil Ramon Zenhäusern, kmalu po startu pa je s proge zapeljal tudi vodilni po prvi vožnji Švicar Loic Melliard.

Znova je razočaral Francoz Clemont Noel, ki je tako kot včeraj odstopil in se bolj ali manj že poslovil od ubranitve malega kristalnega globusa iz lanske sezone. Vodstvo v slalomskem seštevku je prevzel Kristoffersen.

Slovenci tudi danes, podobno kot včeraj, ostajajo brez točk. Žan Kranjec je končal na 40. mestu, Tijan Marovt je odstopil.

Rezultati!