Na nedeljsko tekmo v Wisli štirje "orli"

Getty Images

V Wisli na Poljskem se je s kvalifikacijami za nedeljsko tekmo posameznikov začela sezona smučarskih skokov. Med 50 udeležencev prve tekme v sezoni 2017/2018 sta se ob Petru Prevcu uvrstila še Timi Zajc in Tilen Bartol.

Po novih pravilih si morajo prav vsi skakalci zagotoviti mesto med 50 skakalci za nastop na posamični tekmi. Slovenski tabor je lahko navdušen zlasti nad 17-letnim Timijem Zajcem, ki se je ob krstnem nastopu na tekmah za svetovni pokal izkazal s skokom, dolgim 121 metrov in že takoj je postalo jasno, da bo to dovolj za uvrstitev na tekmo. Na koncu je bil dosežek dovolj za 17. najboljši rezultat.

Takoj za njim se je uvrstil 20-letni Tilen Bartol, ki se je po metraži s tri leta mlajšim kolegom izenačil. Enako daljavo je dosegel tudi Anže Semenič, ki pa je imel nekoliko boljše pogoje, zato je za Bartolom zaostal za 3,5 točke (21. mesto).

Peter Prevc je imel pri prvem skoku na treningu najboljši dosežek med slovenskimi “orli”, v kvalifikacijah pa je pristal pri 115 metrih in se na koncu moral zadovoljiti s 24. najboljšim izidom. Kvalifikacije je dobil branilec naslova Stefan Kraft, ki je pristal pri daljavi 126,5 metra, drugo mesto je osvojil

Prekratki za nedeljski nastop so bili Robert Kranjec (110 metrov), Anže Lanišek (110) in Jurij Tepeš (104). Jutri ob 16. uri bo v Wisli moštvena, v nedeljo ob 15. uri pa posamična preizkušnja.