Oberstdorf Norveški, Slovenija srebrna!

Twitter

Slovenska reprezentanca v smučarskih skokih se s svetovnega prvenstva v poletih vrača "okrašena" s srebrno kolajno. Jernej Damjan, Anže Semenič in brata (Domen in Peter) Prevc so zaostali le za Norveško.

Obrisi velikega uspeha so bili začrtani že v prvi seriji, ko je bila Slovenija druga, v finalu pa slovenski “orli” niso naredili nobene napake. Še najkrajši je bil v težkih pogojih Peter Prevc, ki edini ni preskočil 200 metrov.

Najprej je Damjan pri 220 metrih pristal v telemark in napovedal, da Slovenija ne misli izpustiti iz rok drugega mesta. Semenič je bil še pol metra daljši, zelo dobro pa je svoje delo opravil tudi Domen Prevc (216,5 metra) in Poljska je na tretjem mestu zaostajala 40 točk.

Srebrno medaljo je brat Peter v težkih razmerah (14,5 točke dodatka) potrdil s poletom, dolgim 193,5. To je druga ekipna medalja na SP-jih v poletih. V Vikersundu leta 2012 je bila Slovenija tretja.

Po nastopu Petra prevca je bil na vrhu še Daniel Andre Tande, ki je imel v zraku kar nekaj težav, a je bil vendarle devet metrov daljši od našega najmočnejšega aduta Petra, tako da je Norveška zasluženo ubranila naslov prvakov.

Ne spomnim se, kdaj je bilo vzdušje v ekipi tako zelo pozitivno. Tudi Tilen Bartol, ki sicer ni nastopal, je v izteku držal pesti za nas. Imamo jo!” je bil nad zastavljenim ciljem navdušen Damjan.