Dvojna zmaga Kranjca in Dežmana, našim dodatna kvota

sloski.si

Na zadnji tekmi celinskega pokala v smučarskih skokih v japonskem Sapporu je Robert Kranjec vpisal še drugo zmago, tokrat na veliki skakalnici, Nejc Dežman pa je z drugim mestom poskrbel za sedmo kvoto Slovenije v naslednji periodi svetovnega pokala.

Japonski Sapporo ostaja srečen kraj za slovenske smučarje skakalce na vseh ravneh tekmovanja. Na 15. tekmi sezone v celinskem pokalu je Robert Kranjec z odličnim finalnim skokom, dolgim 140 metrov ugnal vso konkurenco še drugič v treh dneh, potem ko je bil tokrat po prvi seriji s 127.5 metri deveti. Na koncu je zbral 236,7 točk, le desetinko več od klubskega kolega in vodilnega po prvi seriji, Nejca Dežmana, ki je skočil 135.5 in 133 metrov. A Dežman ima danes vsaj dva razloga za veselje, saj je z drugim mestom prevzel vodstvo v skupnem seštevku celinskega pokala, hkrati pa je Sloveniji priskrbel dodatno kvoto za tekme svetovnega pokala prihodnji konec tedna v Willingenu in marca v Lahtiju.

Tretji je bil danes včerajšnji zmagovalec iz Avstrije, Daniel Huber s 130 in 135 metri ter 230,6 točkami, prav Huberja pa je Dežman ugnal v boju za tretjo kvoto. Prvo je Nemčiji zagotovil danes peti Nemec David Siegl, drugo pa danes četrti Norvežan Tom Hilde. Točke so danes od naših osvojili še Anže Lanišek na 14. mestu, Tomaž Naglič na 20. mestu in Rok Tarman na 28. mestu, brez točk je ostal le Miran Zupančič na 36. mestu.

Dežman je po 15 tekmah torej na vrhu skupnega seštevka celinskega pokala s 602 točkami, prvo zmago v tej sezoni pa bo morda napadel že konec prihodnjega tedna na domačih tekmah v Planici.