Državna prvaka Zajc in Bogatajeva

Foto: EPA

Timi Zajc in Urša Bogataj sta v Planici osvojila naslova državnih prvakov v smučarskih skokih, tekmo pa je prekinil nesrečen padec letos najboljše slovenske skakalke Eme Klinec. Po prvih informacijah ima 20-letnica poškodovano koleno.

Getty Image

 V moški konkurenci Peter Prevc zaradi blažje viroze ni nastopil. Naslov na Bloudkovi velikanki je s skokoma 142,5 in 132 metrov (280,7 točke) gladko ubranil Zajc. “Zelo sem vesel zmage, še bolj tega, da sta mi danes uspela dva zelo dobra skoka. Danes je bilo pod Poncami zelo lepo, vzdušje je bilo dobro, skakalnica pa odlično pripravljena. Zadnje dni smo tu veliko trenirali in mislim, da sem pred nadaljevanjem sezone našel kar pravo formo,” je povedal Zajc. Srebro je osvojil Semenič, bron pa Pavlivčič.

Slednja sta si s tem zagotovila tudi uvrstitev na 67. novoletno turnejo štirih skakalnic. Pridružila sta se ekipi, v kateri so še Zajc, oba Prevca ter Jernej Damjan. Novoletna turneja se bo začela naslednji konec tedna v Oberstdorfu.

Med skakalkami je kazalo, da bo naslov gladko ubranila lanska zmagovalka Klinčeva. Po prvi seriji je namreč premočno vodila, v finalu pa je pri doskoku grdo padla. Po padcu lanske prvakinje se je prvega državnega naslova razveselila Urška Bogataj. Klinčeva je kljub padcu osvojila srebrno olajno, brona pa se je razveselila Nika Križnar.

sloski.si