Lundbyjeva do velike zmage, med deseterico dve Slovenki

Getty Images

Norvežanka Maren Lundby, najboljša smučarska skakalka to zimo, je na posamični tekmi na srednji napravi na svetovnem prvenstvu v Seefeldu osvojila zlato kolajno. V finalu je za pol točke ugnala Nemko Katharino Althaus. Najboljša Slovenka je bila Nika Križnar na sedmem mestu.

Skakalke so sredo začele s kvalifikacijami, ki so jih uspešno prestale vse štiri slovenske predstavnice, nadaljevale pa s posamično tekmo za naslov nove svetovne prvakinje. Vlogo favoritinje na srednji skakalnici je upravičila Maren Lundby.

Norvežanka je v prvi seriji skočila 106,5 metra, v drugi pa 104,5. Na koncu je zmagovalko kvalifikacij, Nemko Kathariho Althaus, ugnala za vsega pol točke. Bron je osvojila Avstrijka Daniela Iraschko-Stolz.

Med Slovenkami je po prvi seriji najbolje kazalo Urši Bogataj, ki je v finalu napadla s petega mesta, a prvega skoka ni uspela nadgraditi in zdrsela na končno osmo mesto. Mesto pred njo se je uvrstila Nika Križnar, ki je s sedmim mesto ponovila dosežek z olimpijskih iger v Pjongčangu.

Jerneja Brecl je osvojila 18. mesto, Špela Rogelj pa je bila 22.