Kraftu zmaga v vetrovnem Nižnjem Tagilu, Peter Prevc 8.

Lars Baron/Getty Images

Avstrijski smučarski skakalec Stefan Kraft je dosegel 17. zmago v karieri potem, ko je na četrti posamični preizkušnji v letošnji sezoni v Nižnjem Tagilu premagal vso preostalo konkurenco.

Nedeljsko tekmo je sicer zaznamovalo slabo vreme in težave, ki jih je povzročal veter. 

Stefan Kraft je prišel do prve zmage v letošnji sezoni. Do nje je prišel s skokoma dolgima 140 in 134,5 metra. Avstrijec je imel na koncu 277,6 točke. Drugo mesto je osvojil Švicar Killian Peier s skokoma dolgima 138 in 137 metrov ter osvojenimi 254,6 točkami. 

Zmagovalec lanske sezone Rjoju Kobajaši, ki je bil po prvi seriji na prvem mestu je na koncu končal na tretjem mestu s skokoma dolgima 133,5 in 113 metra. Na koncu je imel 252,3 točke. 

Med najboljšo peterico sta bila uvrščena še Norvežana Daniel Andre Tande in Thomas Aasen Markeng. Od Slovencev je bil z osmim mestom najboljši Peter Prevc. Med deseterico je bil še Timi Zajc (10.). Anže Lanišek je bil 28. 

https://www.instagram.com/p/B50kiM4Ftkz/

V skupnem seštevku je na prvem mestu Daniel Andre Tande, ki ima 260 točk. Na drugem mestu je Stefan Kraft, ki jih ima 196. Anže Lanišek je na šestem mestu, Timi Zajc je 11, Peter Prevc 12. Med najboljših 30 je še Domen Prevc, ki je 27. 

Sezona smučarjev skakalcev v svetovnem pokalu se bo nadaljevala prihodnji konec tedna v Nemčiji, in sicer v Klingenthalu, kjer so na sporedu tri preizkušnje (dve posamični in ena ekipna).