Kobajaši še tretjič zmagal, Kos izpadel iz boja za vrh

Smučarski skoki 5. Jan 202217:40 > 19:11 1 komentar
Foto: AP Photo/Matthias Schrader via Guliverimage

Rjoju Kobajaši je dobil še tretjo tekmo letošnje novoletne turneje. Za 4,7 točke je ugnal drugega Norvežana Markusa Lindvika. Slovenci se tokrat niso odrezali najbolje.

Japonec Rjoju Kobajaši je po prvi seriji zasedal drugo mesto. Za Norvežanom Mariusom Lindvikom je zaostajal za več kot 5 točk, na koncu pa ga prehitel za slabih pet. Lindvik je zasedel drugo mesto, na oder za zmagovalce je stopil še njegov rojak Halvor Egner Granerud.

Najboljši Slovenec je bil Timi Zajc, ki je končal na 14. mestu. Peter Prevc je bil po prvem skoku osmi, a v drugi seriji ga je polomil. Skočil je le 116,5 metra in zasedel 28. mesto. V finalu je nastopil še Lovro Kos. Skočil je kar 138,5 metra in zasedel 25. mesto.

“Škoda za padec, zdaj vidim, kje bi lahko bil. Drugi skok je bil še boljši od prvega, padec mi ni vzel samozavesti. Bomo videli, kaj se lahko na zadnji tekmi še naredi,” je po drugem nastopu za TV Slovenija dejal skakalec ljubljanske Ilirije.

Kobajaši je tako povečal prednost v seštevku novoletne turneje. Pred Lindvikom vodi za skoraj 17 točk. Na tretjem mestu je Granerud. Med Slovenci je še vedno najvišje Lovro Kos, ki je edini z vsemi šestimi skoki na letošnji novoletni turneji.

Prva serija

Peter Prevc se je v paru pomeril z Lovrom Kosom. Nekdanji zmagovalec svetovnega pokala je svoje delo opravil zelo dobro. Skočil je 133,5 metrov. Kos je napadal uvrstitev v finale, a pri daljavi 136 metrov padel in zapravil visoko uvrstitev v skupnem seštevku novoletne turneje. Pred tekmo v Bischofshofenu je bil namreč tretji.

Anže Lanišek, Žak Mogel in Žiga Jelar so izgubili svoje dvoboje in se niso uvrstili v finalno serijo.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje