Bogatajeva premoč priznala le domačinki

Smučarski skoki 12. Sep 202113:35 > 13:43
Urša Bogataj
sloski.si

Po sobotni zmagi na tekmi poletne velike nagrade v Čajkovskem, s katero je potrdila zmago v skupnem seštevku tega tekmovanja, je slovenska skakalka Urša Bogataj na nedeljski tekmi v tem ruskem kraju osvojila drugo mesto. Boljša od nje je bila le domačinka Irina Avakumova.

Avakumova je s skokoma 132 metrov in 131,5 metra prišlo do skupnega izida 247,9 točk. Bogatajevi, ki je skočila 126,5 metra in 132 metrov, so na koncu zmanjkale le 1,2 točke do pete zmage na šestih tekmah poletne velike nagrade. Tretja danes je bila Norvežanka Silje Opseth s 242,8 točke.

Novi slovenski uspeh na poletni veliki nagradi sta dopolnili Ema Klinec in Jerneja Brecl s 4. in 5. mestom na tekmi. To bi sicer po prvotnem planu moral gostiti kazahstanski Ščučinsk, a je bila tekma kasneje prestavljena v Čajkovski.

Med najboljšo trideseterico se je s 25. mestom uvrstila še ena Slovenka, Katra Komar.

Slovenci na ekipni tekmi zaostali le za Norveško

Danes je bila v Čajkovskem na sporedu še tekma mešanih ekip. Slovenija je v postavi Urša Bogataj, Lovro Kos, Ema Klinec in Cene Prevc zaostala le za Norveško in osvojila drugo mesto.

Po skoku Bogatajeve, sicer zmagovalke skupnega seštevka poletne velike nagrade v ženski konkurenci, je Slovenija vodila, po prvi seriji pa je končala za tokrat premočno Norveško. V drugi seriji se vrstni red ni spremenil, kar je pomenilo končno drugo mesto.

Slovenska ženska reprezentanca je tako še povišala prednost v razvrstitvi pokala narodov, kjer ima tekmo pred koncem že neulovljivih 1371 točk. Druga je Japonska z 942, tretja pa Rusija s 687.

Pri moških pa je v vodstvu Norveška s 1034 točkami, druga je Rusija s 711., tretja pa Avstrija s 616 točkami. Slovenija je peta s 585.

Poletna velika nagrada se bo za skakalke nadaljevala in zaključila v začetku oktobra v Klingenthalu, skakalci se bodo pred tem ustavili še v Hinzenbachu.

Komentari

Vaš komentar