Bogatajevi uvodna tekma poletne velike nagrade

Drugi športi 17. Jul 202115:29 > 18:48 0 komentarjev
Urša Bogataj
sloski.si

Slovenska smučarska skakalka Urša Bogataj je zmagala na uvodni tekmi poletne velike nagrade v Wisli. Slovenka je za skoka 126,5 metra dobila 227,9 točke. Drugouvrščena Japonka Sara Takanaši je za njo zaostala za 2,3 točke. Tretja je bila še ena Japonka, Nozomi Marujama je zaostala za dobrih 15 točk.

“Zadovoljna sem z današnjim dnem, naredila sem tri dobre skoke. To je dovolj in zelo sem vesela prve zmage,” je po zmagi za Smučarsko zvezo Slovenije povedala Bogatajeva.

Ema Klinec je tekmo končala na petem mestu (210,3 točke), Nika Križnar na sedmem (203,5), Jerneja Brecl na desetem (185,1), Špela Rogelj na 12. (175,5), Katra Komar pa na 18. mestu (136,4).

“Na koncu smo izredno zadovoljni, tudi presenečeni. Do zdaj se v pripravljalnem obdobju se še sploh nismo ukvarjali s podrobnostmi, z dresi. Tudi tekmovalna forma je bila na zadnjih treningih precej nestabilna. A kaže, da smo res zelo močna ekipa,” je povedal glavni trener Zoran Zupančič.

“Punce so se prav vse lepo sestavile za nastope že včeraj in tudi danes. Nad temi rezultati sem tudi sam izredno presenečen. Zelo vesel sem prve zmage Urše, ki je prevzela tudi rumeno majico. Tudi skoki vseh ostalih so bili dobri. Nismo še v stabilni formi, čaka nas še veliko dela, a vidimo, da se nimamo ničesar bati. Rumena majica in vodstvo v pokalu narodov je zelo lepa popotnica za naprej,” je dodal Zupančič.

V nedeljo bo na istem prizorišču še ena tekma skakalk.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!