Anže Lanišek do stopničk na največji letalnici na svetu

Smučarski skoki 19. Mar 202317:41 > 17:421 komentar
Foto: Profimedia

Stefan Kraft je zmagovalec tekme svetovnega pokala v smučarskih poletih v Vikersundu. Drugo mesto je osvojil Norvežan Halvor Egner Granerud. Odlično so bili razpoloženi tudi slovenski orli, najboljši je bil Anže Lanišek, ki je osvojil tretje mesto.

Za nami je še sklepno dejanje letošnje norveške turneje Raw Air. Sobotna tekma na največji letalnici na svetu se je končala z zmago Halvorja Egnerja Graneruda, ki je na finalni tekmi zasedel drugo mesto. V nedeljo je nastopilo šest Slovencev: Rok Masle, Lovro Kos, Žiga Jelar, Anže Lanišek, Domen Prevc in Timi Zajc. Prav vsi so se prebili v veliki finale, najboljši je bil Lanišek, ki je bil tretji.

“Tretje mesto na poletih in tretje mesto skupaj na turneji. Veselim se naslednjih dveh tednov,” je za Smučarsko zvezo Slovenije povedal Lanišek.

Halvor Egner Granerud je ohranil prednost pred Stefanom Kraftom v seštevku turneje Raw Air, tretji na norveški turneji pa je bil Anže Lanišek.

Dawid Kubacki ni nastopil na nedeljskem finalu turneje. Drugouvrščeni v svetovnem pokalu se je za odstop odločil iz osebnih razlogov.

Po odstopu Dawida Kubackega je že jasno, da je Halvor Egner Granerud skupni zmagovalec svetovnega pokala. Norvežan bo 2. aprila v Planici prejel svoj drugi veliki kristalni globus, hkrati pa je v igri tudi za mali kristalni globus v poletih.

“Zaključek Raw Air-a, lep zaključek poletov. Stopničke Anžeta, lep rezultat Domna, Timi je dvignil nivo in je bil sedmi danes. Trije med deset, ostali točke. Lep konec turneje, sledi počitek in potem nadaljujemo v Lahti,” je misli strnil glavni trener Robert Hrgota.

Rezultati:

Komentari

Vaš komentar