Anže Lanišek v finalu z daljavo dne do novih stopničk

Smučarski skoki 18. Dec 202212:25 > 14:13 0 komentarjev
Foto: GEPA pictures/Oliver Lerch via Guliver

Smučarji skakalci so v Engelbergu opravili z generalko pred novoletno turnejo. Anže Lanišek ostaja v odlični formi. Tokrat je v prvi seriji zasedel 6. mesto, v finalu pa poletel v dno in se zavihtel na najnižjo stopničko odra za zmagovalce. Slavil je vodilni v seštevku, Poljak Dawid Kubacki, pred Avstrijcem Manuelom Fettnerjem. Do točk se je zavihtelo pet Slovencev.

Anžetu Lanišku se dan po zmagi nastop v prvi seriji ni izšel povsem, a je bil kljub temu povsem v igri za nove stopničke. Za vodilnim Dawidom Kubackim (141,5 m) je s 135 metrov dolgim skokom zaostal za 11,9 točke in zasedel 6. mesto, kar ni bilo mogoče nadoknaditi. Je pa zato s fantastičnim skokom in daljavo dne (142 m) v finalu pridobil tri mesta in vpisal svoje 19. stopničke na tekmah svetovnega pokala.

V finalno serijo se je sicer prebilo pet od šestih Slovencev. Dobro so se odrezali tudi Lovro Kos, Žiga Jelar in Peter Prevc, ki so se zvrstili od 11. do 16. mesta. Domen Prevc je trideseterico ujel za las in se v finalu prebil na 21. mesto. Timi Zajc je tekmovanje sklenil na 33. mestu.

“Engelberg je za nami, dvakrat sem se uvrstil med dobitnike točk. Danes sem dosegel solidno 13. mesto. Tekma je bila zahtevna, razmere so se malo spreminjale, a na to ne smem gledati. Najprej moram izboljšati svojo tehniko, da se bomo potem lahko pogovarjali o vetru,” pa je po nastopu dejal 30-letni kapetan reprezentance Peter Prevc.

Z nastopi svojih varovancev je bil zadovoljen tudi glavni trener Robert Hrgota. “Anže spet na stopničkah. Res je v drugo pokazal vrhunski skok. Manjša napaka v prvi seriji ga je danes stala boja za zmago, ampak trenutno res kaže visoko raven skakanja. Veseli me, da si lahko mogoče kdaj privoščimo kakšno manjšo napako pri Anžetu, pa še vseeno pristane na zmagovalnem odru,” je o Lanišku dejal Hrgota, ki je bil zadovoljen tudi s preostalimi skakalci.

Kubacki je tako v skupnem seštevku znova nekoliko povečal prednost pred slovenskim zasledovalcem. Lanišek je v soboto z zmago zaostanek zmanjšal na 34 točk, zdaj se je povečal na 74. Sledi novoletna turneja.

Rezultati:

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!