Anže Lanišek v zahtevnih razmerah znova na stopničkah

Smučarski skoki 16. Mar 202316:29 > 18:24 0 komentarjev
Foto: Guliverimage

Poljak Dawid Kubacki je zmagovalec tekme v Lillehammerju. Anže Lanišek je bil odličen drugi, stopničke je dopolnil Avstrijec Daniel Tschofenig. Do točk so prišli še štirje Slovenci, ki pa so bili daleč od boja za stopničke.

Lanišek je bil po prvi seriji drugi za Tschofenigom, v finalni seriji pa je moral ob vse močnejšem vetru dolgo čakati na drugi nastop. Ko je le dobil zeleno luč, je skočil 136 m in si z drugim mestom zagotovil 13. stopničke v sezoni in skupno 26. v karieri.

Timi Zajc (237,3) se po sredinih kvalifikacijah in tretjem mestu tokrat ni najbolje znašel. Zasedel je 13. mesto, potem ko je bil po prvem skoku 15.

Rok Masle (219,7) je v finalu skočil nekoliko slabše in izgubil tri mesta. Vseeno je z 21. mestom izenačil svojo najboljšo uvrstitev v svetovnem pokalu.

Žiga Jelar (210,8) je v finalu pridobil pet mest in bil 24., medtem ko je Lovro Kos (165,9) s 23. padel na 30. in osvojil eno točko za svetovni pokal.

Brez točk je ostal Domen Prevc (47,3), ki je s ponesrečenim skokom končal na dnu uvrščenih na 48. mestu.

“Super skoki z moje strani. Razmere so bile, kakršne so bile. Jaz sem s svojim delom zadovoljen in se že veselim poletov v Vikersundu,” je za Smučarsko zvezo Slovenije povedal Lanišek.

Lanišek se je povsem približal Kraftu

V skupnem seštevku še naprej vodi danes šestouvrščeni Norvežan Halvor Egner Granerud, ki bi si lahko ob ugodnem razpletu že na naslednji postaji svetovnega pokala zagotovil drugi veliki kristalni globus v karieri (2020/21). Pred Kubackim ima namreč pet tekem pred koncem 318 točk naskoka (1878:1560).

V boju za tretje mesto je Lanišek nadoknadil precej točk v primerjavi s Kraftom, ki je bil osmi. Avstrijec ima le še točko naskoka (1370:1369).

Na norveški turneji je vodilni še naprej Granerud, ki ima pred Laniškom 35,5 točke naskoka. Še dodatne 2,5 točke na tretjem mestu zaostaja Kraft. Kubacki je napredoval na četrto mesto, zaostaja pa 57,7 točke. Od Slovencev je med deseterico v seštevku še Zajc, ki je sedmi z zaostankom 94,1 točke.

“Najprej bi pohvalil Anžeta, prikazal je dva res vrhunska skoka. Mogoče bi lahko rekel, da so mu danes vzeli zmago, skakal je na res zelo visokem nivoju. Težko komentiram ostale stvari. ‘Luštno’ skakanje ostalih fantov, ampak žal je bilo danes potrebno imeti precej veliko sreče. Ena takšnih tekem, ki bo mogoče zanimiva za analizo, a k sreči to Anžeta ni vrglo s tira. Z mirno glavo gre v Vikersund, verjamem pa, da se tudi ostali fantje že veselijo poletov,” je četrtkovo tekmo ocenil glavni trener Robert Hrgota.

Karavana skakalcev in 15 najboljših skakalk na norveški turneji se bo od petka do nedelje merila na letalnici v Vikersundu.

Rezultati:

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!