Izjemen ekipni dosežek: trije med najboljšimi sedmimi

Smučarski skoki 21. Nov. 202117:40 > 19:421 komentar
Delite:
Timi Zajc
Timi Zajc je bil najboljši Slovenec v kvalifikacijah. Foto: Jurij Kodrun/Getty Images

Na drugi tekmi smučarskih skakalcev v ruskem Nižnjem Tagilu so kar trije naši skakalci končali med najboljšimi sedmimi. Timi Zajc je osvojil četrto, Cene Prevc peto, Anže Lanišek pa sedmo mesto. Zmagal je Norvežan Halvor Egner Granerud, ki je vodil tudi po prvi seriji.

Drugo mesto je osvojil včerajšnji zmagovalec Nemec Karl Geiger, tretje pa Avstrijec Stefan Kraft. Slednji je popravil slab vtis avstrijske reprezentance. Daniel Huber in Jan Görl sta v drugi seriji povsem popustila, po prvi pa bila v lepem položaju. Görl je zasedal celo drugo mesto. Razočarali so Poljaki, ki so imeli najboljšega šele na 16. mestu.

Geiger ostaja vodilni v skupnem seštevku, Granerud se mu je približal na dvajset točk. Cene Prevc v skupnem seštevku zaseda četrto, Anže Lanišek pa šesto mesto.

Končni vrstni red:

Prva serija:

Po prvi seriji je bil v vodstvu Norvežan Halvor Egner Granerud, v odličnem položaju pa je bil tudi Cene Prevc, ki je zasedal peto mesto. V finale sta se uvrstila še Timi Zajc in Anže Lanišek, zasedala sta deveto oziroma deseto mesto.

Trije Slovenci so se uvrstili v finale, nastopila pa sta še Lovro Kos in Tilen Bartol. Nastop se jima ni posrečil, drugo tekmo v Nižnjem Tagilu zaključujeta na 34. ter 43. mestu.

Cene Prevc je bil tako v kvalifikacijah kot v prvi seriji najboljši slovenski skakalec. Foto: REUTERS/Maxim Shemetov via Guliverimage

Cene najboljši v kvalifikacijah

V kvalifikacijah je bil od Slovencev najboljši Cene Prevc, poleg njega pa so na tekmi še Timi Zajc (16. v kvalifikacijah), Lovro Kos (30.), Anže Lanišek (35.) ter Tilen Bartol (42.). Brez nastopa na tekmi je tudi danes ostal Domen Prevc (53.).

Včerajšnjo prvo tekmo letošnje olimpijske zime je dobil Nemec Karl Geiger pred Japoncem Rjojujem Kobajašijem. Tretji je končal Norvežan Halvor Egner Granerud. Japonec tokrat zaradi nepravilnega dresa ne bo nastopil, saj je bil diskvalificiran.

Komentari

Vaš komentar