Ema Klinec na polete odhaja kot vodilna v seštevku turneje

Smučarski skoki 15. Mar 202319:39 > 19:40
Foto: Guliverimage

Nemka Katharina Althaus je zmagovalka predzadnje tekme v sklopu norveške turneje Raw Air. Drugo mesto je osvojila Kanadčanka Alexandria Loutitt, tretja je bila Avstrijka Eva Pinkelnig. Ema Klinec je tokrat tekmo končala na šestem mestu, Nika Križnar je bila deveta. Veliko težav je povzročal veter, tekma se je začela z uro in pol zamude.

Začetek prve serije so zaradi premočnega vetra večkrat prestavili, v drugi pa je Althaus s 125,5 metra zadržala veliko prednost in slavila pred svetovno prvakinjo iz Planice Kanadčanko Alexandrio Louttit, ki je v finalu pridobila tri mesta. Na najnižji stopnički je končala Avstrijka Eva Pinkelnig, druga po polovici.

V drugi seriji je Klinec skočila 130,5 metra (234,3) in napredovala za dve mesti, Križnar pa je po slabšem doskoku in 125 metrih (223,5) dve mesti izgubila.

Finale sta ujeli še Nika Prevc in Maja Vtič, ki sta bili na koncu uvrščeni na 24. in 28. mesto. Prevc je skočila 111,5, Vtič pa 108 m.

Katra Komar je bila z 31. mestom prekratka za drugi nastop.

Klinec še naprej vodi v skupnem seštevku turneje. Pred današnjo zmagovalko ima tako 20,8 točke prednosti, na tretjem mestu pa je še ena nemška tekmovalka, in sicer Selina Freitag, ki pa zaostaja že za skoraj 39 točk. Križnar je pred poleti v Vikersundu na sedmem mestu.

“V prvi seriji sem naredila manjšo napako, a še vedno je bil skok dovolj dober, da sem v finalu skakala z najboljšimi. Drugi je bil potem spet lep. Čisto zadovoljna sem. Malo je zmanjkalo za stopničke, a ne glede na vse, to so zelo dobri skoki in zdaj grem z največjim veseljem preizkusiti kaj nam bo prinesel Vikersund,” je za Smučarsko zvezo Slovenije povedala Ema Klinec.

Dve Slovenki na poletih v Vikersundu

Ema Klinec je še naprej na dobri poti, da nasledi Niko Križnar, ki je na turneji Raw Air slavila lani. Za skakalke je bila pomembna tudi uvrstitev med najboljšo petnajsterico, saj se bodo lahko le najboljše na norveški turneji preizkusile na največji letalnici na svetu – v Vikersundu.

Poleti sicer ne bodo šteli za svetovni pokal, zgolj v seštevek norveške turneje. Poleg Eme Klinec bo na letalnici nastopila tudi Niki Križnar. V boju za nastope je bila tudi Nika Prevc, toda na koncu je končala na 17. mestu v seštevku norveške turneje.

Rezultati:

Komentari

Vaš komentar