Norvežani v Engelberg z novo trenersko ekipo

Smučarski skoki 14. Dec 202113:30 0 komentarjev
Alexander Stöckl
Alexander Stöckl (Foto: guliverimage)

Glavni trener norveških skakalcev Alexander Stöckl, ki si je moral v nedeljo uspeh svojih varovancev - zasedli so mesta od dva do šest - sicer ogledati le preko TV-zaslona, je za naslednjo postojanko konec tedna v Engelbergu zamenjal trenersko ekipo. Stöckl je imel pred tekmo pozitiven hiter antigenski test, zdaj pa je okužbo potrdil tudi test PCR.

Avstrijski strokovnjak na čelu norveške vrste je moral že po hitrem testu v karanteno, tako da ni v živo spremljal velikega uspeha norveških skakalcev na minulem svetovnem pokalu v Klingenthalu, kjer je bil nesrečni junak Planice Daniel Andre Tande drugi, za njim pa so se zvrstili še Marius Lindvik, Robert Johansson, Halvor Egner Granerud in Johann Andre Forfang.

Zdaj je okužbo pri Stöcklu potrdil tudi test PCR, zato se je hitro odzvala norveška zveza in v skrbi za varnost reprezentantov v celoti zamenjala trenersko ekipo za Švico konec tedna.

Stöckl po potrditvi okužbe s sars-cov-2 ostaja v karanteni na Saškem, vendar upa, da bo že konec tedna lahko odšel v Avstrijo in božič preživel v domovini, piše skijumping.pl.

Njegovo taktirko bo v Švici prevzel Thomas Lobben, na Norveškem pa bodo ostali tudi vsi pomočniki Stöckla, čeprav, kot so sporočili Skandinavci, za zdaj pri njih niso zaznali nobenih simptomov okužbe, vsi testi so bili negativni.

Engelberg je tradicionalno zadnja postojanka pred prvim vrhuncem sezone, novoletno turnejo štirih skakalnic.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!