Nov preobrat v norveškem skakalnem taboru

Smučarski skoki 22. Feb 20249:47 0 komentarjev
Halvor Egner Granerud
Foto: Profimedia

Norveški skakalci bodo tudi na letalnici Heinija Klopferja v Oberstdorfu, kjer bo karavana tekmovala od danes do nedelje, tekmovali brez glavnega trenerja Alexandra Stöckla.

Kot smo poročali, so se norveški skakalci in njihov glavni trener Alexander Stöckl v ponedeljek prvič srečali iz oči v oči, potem ko so tekmovalci prejšnji teden na zvezo naslovili pismo z zahtevo po spremembi na vrhu strokovnega štaba.

Sestanek na letališču v Oslu ni prinesel nobenih sprememb, je pa po njem norveški športni direktor Clas Brede Braaten napovedal, da bosta tako on kot Stöckl odpotovala na naslednje prizorišče tekem svetovnega pokala v Oberstdorf. Govora pa je bilo tudi o spremembah v postavi, češ da bi namesto nosilcev reprezentance na letalnici priložnosti dobili nekateri mladi Norvežani.

A do tega zdaj vendarle ne bo prišlo. Po Willingenu, Lake Placidu in Saporu bo Stöckl izpustil tudi dogajanje v Oberstdorfu. “Moram poskrbeti zase. Za mano sta dva težka tedna. Enostavno potrebujem nekaj časa zase,” je Stöckl dejal v pogovoru za norveški Nettavisen. Avstrijski strokovnjak je ekipo nazadnje vodil na svetovnem prvenstvu v poletih na Kulmu.

Tam je nazadnje tekmoval norveški as Halvor Egner Granerud, ki pa je bil na šampionatu diskvalificiran, zaradi slabe forme pa se je umaknil na treninge. Dobitnik velikega kristalnega globusa se zdaj vrača v postavo, kjer bo tekmoval skupaj z Johanom Andrejem Forfangom, Mariusom Lindvikom, Sinderm Ulvenom Joergensenom, Robinom Pedersenom in Kristofferjem Eriksenom Sundalom.

Dogajanje v Oberstdorfu se s kvalifikacijami za sobotno posamično tekmo začenja že danes. Jutri sledi superekipna tekma dvojic, v nedeljo pa še ena posamična tekma. Slovenske barve bo branila ista peterica kot pretekli konec tedna v Saporu: Domen Prevc, Peter Prevc, Lovro Kos, Timi Zajc in Žak Mogel.

Spored tekem v Oberstdorfu:

Četrtek, 22. februar::
16.40 kvalifikacije

Petek, 23. februar:
15.45 superekipna tekma dvojic

Sobota, 24. februar:
16.00 posamična tekma

Nedelja, 25. februar:
14.30 kvalifikacije
16.00 posamična tekma

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!