Orla in orlici na stopničkah kljub le sedmim skokom

Smučarski skoki 1. Okt 202219:42
Foto: Profimedia

Slovenski smučarski skakalci so na finalu poletne velike nagrade v nemškem Klingenthalu na tekmi mešanih ekip zasedli tretje mesto z 884,4 točke. Na zmagovalni oder so se povzpeli z zgolj sedmimi ocenami, saj je žirija tekmovanja prvi skok Eme Klinec zaradi neustreznega dresa diskvalificirala. Zmagali so Norvežani (937) pred Nemci (898,7).

Tekma mešanih ekip, na kateri je Slovenija na letošnjih olimpijskih igrah v Pekingu osvojila zgodovinsko zlato kolajno, se je tudi v Nemčiji za ekipo začela udarno z dobrim nastopom Eme Klinec.

A sredi prve serije je prišla informacija, da je dosežek državne prvakinje zaradi neustreznega dresa izbrisan. Timi Zajc je nato s skokom dneva, dolgim 145 metrov, takoj Slovenijo popeljal na pot vrhunske uvrstitve.

To pot sta uspešno nadaljevala še Urša Bogataj (132,5 m) z daljavo med skakalkami, ter Anže Lanišek (143 m). Po prvi seriji je bila Slovenija tako na petem mestu.

V finalni pa je Klinčeva skočila 130,5 metra, kar je bil najboljši dosežek v njeni skupini, Zajcu se je s 118 m skok ponesrečil, znova je bila s 133,5 m odlična Bogatajeva, končno tretje mesto pa je Sloveniji rutinirano s 133,5 m priskakal Lanišek.

“S svojimi današnjimi skoki sem zelo zadovoljna. Glede na to, da gre za veliko skakalnico, morda nisem pričakovala, da bom tako dobro skakala. Na koncu sem zelo vesela današnjega dne,” je po tekmi dejala dvakratna olimpijska prvakinja Bogatajeva.

V nedeljo bosta na sporedu še finalni tekmi v posamičnih konkurencah, odličen obet za to sta z zmagama v včerajšnjih kvalifikacijah poskrbela Ema Klinec in Anže Lanišek. 

Komentari

Vaš komentar